Internationaal Fietscongres Velo-City bezoekt Kortrijk: “Onder de indruk van ons beleid”

Na Ljubljana in 2022 en Leipzig in 2023 is Gent dit jaar gaststad voor het vierdaagse internationale fietscongres Velo-City. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts was vorige week als spreker uitgenodigd om op het Fietscongres een presentatie te geven rond het fietsbeleid in Kortrijk. Op donderdag 20 juni streek een delegatie internationale deelnemers neer in Kortrijk voor een begeleide fietstocht.

Het internationaal Fietscongres Velo-City streek eventjes neer in Kortrijk. De fietsconferentie wordt georganiseerd door de European Cyclists’ Federation, een wereldwijd platform waar overheden, beleidsmakers, academici en industriële leiders elkaar ontmoeten om kennis en ideeën uit te wisselen die de toekomst van de fiets vormgeven.

“Met de fietstocht ‘Bezoek Kortrijk Fietsstad 2020 aan de oevers van de Leie in West-Vlaanderen’ lieten we hen kennismaken met Europa’s eerste fietszone, met tal van stadsvernieuwingsprojecten zoals de Groene Verbinding, de Stationsomgeving, het Conservatorium- en Casinoplein, het Groeningepark, waar ontharding, vergroening en ruimte voor wandelaars en fietsers telkens centraal staan. Ook een bezoekje aan de recent geopende servicefietsenstalling het Fietskot mocht niet ontbreken. Er was heel wat belangstelling van de deelnemers vanuit verschillende landen, van België en Nederland tot Duitsland, Hongarije, Zwitserland, Denemarken, Turkije en zelfs Canada”, aldus Weydts.

De delegatie internationale deelnemers maakte kennis met het Groeningepark © Kortrijk

Het fietscongres vindt elk jaar plaats in een andere wereldstad en lokt meer dan 1.600 deelnemers uit meer dan 60 landen. “We zijn heel fier dat dit gerenommeerde congres Kortrijk als een voorbeeldstad beschouwt op vlak van fietsbeleid. Ik heb dan ook met heel veel plezier de bezoekers rondgeleid en hen op het terrein getoond waar Kortrijk het verschil maakt. Het is fijn om te zien dat een internationaal gezelschap onder de indruk is van ons beleid”, besluit de Kortrijkse Schepen van Mobiliteit.

The post Internationaal Fietscongres Velo-City bezoekt Kortrijk: “Onder de indruk van ons beleid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »