Basisschool De Wijzer neemt afscheid van directeur Luc Alvoet: “Je zou het nu niet zeggen, maar ik sta niet graag in de schijnwerpers”

Maandag werd in basisschool De Wijzer in Aarsele afscheid genomen van directeur Luc Alvoet. Het feestvarken werd op de speelplaats in de bloemetjes gezet door het personeel én door de 370 kinderen van beide afdelingen van de school.

Luc (62) ging pas eind 2015 aan de slag als directeur van basisschool De Wijzer in Aarsele en Kanegem, nadat hij eerder in Ardooie en Tielt werkte als leerkracht. “Ik heb in sommige scholen langer gewerkt dan hier, maar het is hier in De Wijzer dat ik mijn hart echt verloren ben”, vertelt de directeur. Ondanks die relatief korte carrière veranderde er onder zijn leiding veel op school. Zo werd er onder meer een leefgroepenwerking opgestart in de nieuwe kleuterklassen en werd er een grote loft gecreëerd op de zolder van de school, die dienst doet als extra ruim klaslokaal. En als er een leerkracht uit viel, ging hij met plezier zelf voor de klas staan. “Zelf de handen uit de mouwen steken is belangrijk. Alleen zo krijg je de mensen mee in een breed gedragen verhaal. Als je voortdurend achter je bureautje blijft zitten, lukt dat niet. Je oogst wat je zaait.”

“Als het schip goed vaart, dan sta je als directeur het best achteraan”

Bij wijze van afscheid kreeg hij elf weken lang elke week een ‘The Missing’-opdrachtje voorgeschoteld van de collega’s, waarbij hij telkens een ontbrekend element moest zien te vinden. Als beloning kreeg hij een puzzelstukje van een grote fotocollage. Om de laatste stukjes te bemachtigen, zorgden de kinderen van beide afdeling maandagvoormiddag op de speelplaats tijdens een grote apotheose voor heel wat aanvullende opdrachtjes. Zo moest de directeur de landen die meedoen aan het EK uitzoeken en zich verkleden in een carnavalsoutfit. Luc liet zich zelfs gewillig opmaken met lippenstift en een varkensneus. Na afloop trakteerde hij de hele school op een ijsje. “Je zou het nu misschien niet zeggen, maar ik ben eigenlijk niet iemand die graag in de schijnwerpers staat. Als het stormt op zee moet je vooraan gaan staan, maar als het schip goed vaart, dan sta je als directeur het best achteraan.”

Veel plannen

Rest de vraag wat Luc straks gaat doen. “Verveling staat niet in mijn woordenboek. Ik heb twee schatten van kleinkinderen en thuis in Ardooie heb ik een tuin van 3.000 vierkante meter met wat dieren en een moestuintje. Mijn oudste dochter heeft plannen om in Vlamertinge vakantiewoningen te maken van de schuur. Daar ga ik zeker helpen. Ook mijn jongste dochter zal wel een lijst met taakjes klaar hebben.” Vanaf 1 september neemt Ellen Vaernewyck het roer over als pedagogisch directeur van basisschool De Wijzer.

The post Basisschool De Wijzer neemt afscheid van directeur Luc Alvoet: “Je zou het nu niet zeggen, maar ik sta niet graag in de schijnwerpers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact: “Ze werkt nu in een bibliotheek”

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »