Vooruit Zwevegem stelt als eerste volledige lijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Dit heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.

Er staan 26 nieuwe mensen op de lijst. Mieke Eggermont, Hilde Bouckenooghe en Lucrece Vervaeck stonden in 2018 reeds op de lijst van de toenmalige Sp.a in Zwevegem.

“Onze nieuwe diverse groep vertegenwoordigt een breed scala aan leeftijden, beroepen en deelgemeenten. De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten ligt op 48 jaar, waarbij onze oudste kandidaat 74 is en de jongste slechts 20 jaar, onze voorzitter Britt Hennion, die tevens lijstduwer is.”

Er staan 14 vrouwen en 15 mannen op de lijst, afkomstig uit verschillende hoeken van Zwevegem: 6 uit Moen, 4 uit Heestert, 2 uit Otegem en 2 uit Sint-Denijs en 15 uit het centrum van Zwevegem.

Grote variatie

“Deze diverse groep vertegenwoordigt een brede waaier aan beroepen en sectoren. Van studenten tot gepensioneerden, van arbeiders en bedienden tot ambtenaren en vrije beroepen. Onze kandidaten zijn de ruggengraat van onze afdeling”, zegt Mieke Eggermont.

Men werkt nog volop aan het programma, maar drie speerpunten kunnen er al meegeven worden. “We willen een warme en bruisende gemeente waar plaats is voor iedereen. Een gemeente waar het goed en betaalbaar wonen is en een gemeente bereikbaar en veilig voor iedereen. Hier denken we vooral aan openbaar vervoer in Zwevegem en zijn deelgemeenten. We zullen nog grondig onderzoeken wat de hiaten zijn en deze oplijsten. Daarna zullen we voorstellen uitwerken met een kosten-batenanalyse.”

Verder wilde Mieke nog meegeven dat ze gaan voor beleidsdeelname in Zwevegem. “We zijn er alvast klaar voor en vanaf eind augustus gaan we proberen om zoveel mogelijk mensen te spreken via onze huisbezoeken, waar we kort en persoonlijk ons programma kunnen toelichten.”

The post Vooruit Zwevegem stelt als eerste volledige lijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Dit heeft ons bloed, zweet en tranen gekost” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »