Jeugdwelzijnswerker Samia Helsmoortel vervolledigt de Brugse CD&V-lijst met opmerkelijke zesde plaats

CD&V Brugge pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met de jonge Samia Helsmoortel (28). De oprichter van jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi krijgt de zesde plaats op de lijst. “Ik voel bij deze politieke partij een grote warmte, een bereidheid om zich in te zetten voor het welzijn van de Brugse jongeren”, zegt Samia.

Samia Helsmoortel groeide op in Sint-Jozef en was aanvankelijk leerkracht levensbeschouwing in zeven Brugse scholen. Maar ze gaf haar carrière in het onderwijs vijf jaar geleden op om jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi op te richten. “Dat is niet zomaar een jeugdbeweging, we ‘empoweren’ kansarme jongeren en geven hen een kans om zich te ontwikkelen”, aldus Samia, die Komerbi samen met haar man Salim Benaadjou runt.

Gelijke kansen

“Ik ben kandidaat, omdat ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient, en wil mee helpen om van Brugge een warme stad te maken. Mij inzetten voor jongeren is een rode draad in mijn leven, door in de lokale politiek te gaan wil ik een stapje verder gaan om dit te realiseren. In CD&V zie ik een warme partner.”

“Mijn levensmotto is: wees wie je nodig had, toen je jonger was. Ik ben een doener die actief verandering wil brengen. Of het nu koffie drinken is bij een alleenstaande moeder of spreken voor een Brugse serviceclub, met ons verhaal van empowerment willen we hoop brengen om jongeren deel te laten uitmaken van onze Brugse samenwerking”, aldus de politieke kandidate.

Brugge met (b)allen

Opmerkelijk detail: Samia Helsmoortel leverde in mei 2022 nog een bijdrage voor het boek ‘Brugge met (b)allen’ van ocmw-voorzitter en schepen voor Werk en Ondernemen Pablo Annys, lijsttrekker van Vooruit en kandidaat-burgemeester. Maar het waren welzijnsschepen Pieter Marechal en burgemeester Dirk De fauw die de jonge Brugse vrouw overtuigden om op de rivaliserende CD&V-lijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Samia Helsmoortel krijgt de aanlokkelijke zesde plaats toegewezen. “We zetten doelbewust twee jongeren in de top 10: Rani Hoste op vier en Samia Helsmoortel op zes”, zegt Dirk De fauw. Met de toevoeging van Samia Helsmoortel is de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen eindelijk volledig ingevuld. Plaats nummer zes bleef vacant, tot na de bevalling van Samia, die een dochtertje (Inayah) kreeg….

The post Jeugdwelzijnswerker Samia Helsmoortel vervolledigt de Brugse CD&V-lijst met opmerkelijke zesde plaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »