Torhout richt fietszone in nabij vrije basisschool Driekoningen

Het Torhoutse stadsbestuur investeert in een nieuwe fietszone in de omgeving van de vrije basisschool Driekoningen op de gelijknamige wijk. Maandagavond heeft de gemeenteraad het dossier goedgekeurd. De realisatie kadert binnen het nieuwe, stedelijke fietsbeleidsplan.

“Schoolomgevingen lenen zich uitstekend tot het inrichten van fietszones”, aldus schepen van Mobiliteit Elsie Desmet (CD&V). “Nabij vbs Driekoningen zal die zone zich in eerste instantie bevinden in het deel van de Steenveldstraat tussen de Aartrijkestraat en de Aardenhuttestraat, plus een stukje van de Zeeweg. Na de heraanleg van de Driekoningenstraat zal ook daar een deeltje tot fietszone omgevormd worden, met name tussen de Aartrijkestraat en de Gavervijver.”

Fietsers mogen een volledig rijvak innemen

Een fietszone is een straat of gebied waar fietsers een volledig rijvak mogen innemen. In straten met tweerichtingsverkeer mogen ze de helft van de rijweg gebruiken, uiteraard aan de rechterzijde. In eenrichtingsstraten krijgen ze de hele weg toebedeeld. Gemotoriseerd verkeer heeft toegang tot de fietszone, maar mag de fietsers niet inhalen. Bovendien moet iedereen zich aan een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur houden.

Aansluitend okerkleurige fietssuggestiestroken

“Aansluitend op de fietszone zullen in de Steenveldstraat vanaf de Aardenhuttestraat tot aan de kruising met De Groene 62 okerkleurige fietssuggestiestroken aangebracht worden”, vervolgde de schepen. “Dergelijke stroken zijn geen fietspaden, want de autobestuurders mogen erop rijden. Het is de bedoeling om de automobilisten attent te maken op de mogelijke aanwezigheid van fietsers en hen aan te manen om hun snelheid te matigen. Het is bijzonder belangrijk dat kinderen op een veilige manier met de fiets of te voet naar school kunnen.”

The post Torhout richt fietszone in nabij vrije basisschool Driekoningen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »