Celstraf voor twintigers na brutale steekpartij in centrum van Oostende

Een 34-jarige man raakte in eind mei vorig jaar zwaargewond na een steekpartij in het centrum van Oostende. Pas enkele maanden later werd de dader geklist. De twintiger kreeg vier jaar cel voor de feiten, waarvan de helft met uitstel. Zijn kompaan, die al in juli tegen de lamp liep, krijgt drie jaar cel met uitstel.

Op 31 mei vorig jaar raakten twee mannen op klaarlichte dag slaags aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Oude Molenstraat in Oostende.Een van de mannen gaf meerdere messteken aan een 34-jarige man. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Na verder onderzoek bleek dat feiten zich afspeelden in het drugsmilieu, maar de precieze aanleiding blijft onduidelijk. Dader Znati D. (22) kon pas in oktober ingerekend worden. Hij riskeert vier jaar effectief voor poging tot moord. Zelf vraagt hij de vrijspraak. “Hij handelde uit wettige zelfverdediging”, pleitte advocaat Nicholas De Mot.

Uitspraak

Een vermeende medeplichtige, Ibrahim H. (27), liep al op 22 juli tegen de lamp. De Algerijn zou het mes de dag voor de feiten in een bloempot in de buurt hebben verborgen. Hij riskeert een jaar cel, maar ontkent zijn aandeel met klem. Opvallend: een buurtbewoner trof het mes kort voor de steekpartij aan en bracht het naar de politie. De feiten werden uiteindelijk gepleegd met een ander mes.

De Brugse strafrechter besloot Znati D. daarom te veroordelen tot een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel. Kompaan Ibrahim H. kreeg een celstraf van drie jaar met uitstel opgelegd.

The post Celstraf voor twintigers na brutale steekpartij in centrum van Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »