Kristoff Demoor legt in Torhout eed af als nieuw gemeenteraadslid

In Torhout heeft Kristoff Demoor maandagavond de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid voor CD&V. Hij volgt partijgenote en voormalige schepen Rita Dewulf op, die afscheid genomen heeft van de politiek.

Kristoff (48) woont in de Rozeveldstraat en is getrouwd met Els Vanhaste (49), die aan de Oude Gentweg de kinderopvang Pernukkeltje runt. Ze hebben drie kinderen: Amandine (25), Mathias (24), en Charline (21).

De vrijwilligers goed soigneren

Het nieuwe gemeenteraadslid is sinds november 2005 aan de slag als technisch operator in de IVBO, de intercommunale voor afvalverwerking in Brugge. Hij is in dat bedrijf vakbondsafgevaardigde voor het ACV. In die vakbond is hij voorzitter van het gewest Brugge-Oostende-Westhoek voor de openbare diensten. In zijn vrije tijd is hij tevens voorzitter van de Torhoutse afdeling van Beweging.net, bestuurslid van Geocaching Brughia en secretaris van de siervogelvereniging De Ceres.

“Ik ben voorts lid van het vast bureau van de stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking”, aldus Kristoff. “Ook maak ik deel uit van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro) en van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Ik ben lid van de Bosgroep Houtland en het Regionaal Landschap Houtland & Polders. Als vrijwilliger help ik mee aan het SKAT-ontbijt voor Kom op tegen Kanker en aan de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen.”

“Ik heb enorm veel respect voor vrijwilligers. We moeten die mensen goed soigneren, want ze zijn goud waard.”

The post Kristoff Demoor legt in Torhout eed af als nieuw gemeenteraadslid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »