Ook Europees parket bekijkt dossier over mogelijk oneigenlijk gebruik Europees geld door Tom Vandendriessche (Vlaams Belang)

De Europese openbare aanklager (EPPO) bekijkt het dossier rond het mogelijk oneigenlijk gebruik van Europees geld door Vlaams Belang-Europarlementslid Tom Vandendriessche. Volgens onze informatie zal EPPO naar alle waarschijnlijkheid een onderzoek starten. Medewerkers zouden met Europees geld betaald zijn om opdrachten voor Vlaams Belang uit te voeren die niets met Europa te maken hebben. 

Meer krantenkoppen in België

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt hepatitis E door eten van paté op vakantie

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Prinses Alexia wil bij omstreden studentenvereniging, maar is niet welkom: “Geen zin in spionerende beveiligers”

De Nederlandse prinses Alexia (18) staat op een keerpunt. Ze is klaar om haar hogere studies aan te vatten en heeft volgens de Nederlandse pers haar zinnen gezet op de Rijksuniversiteit Groningen. De middelste dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) werd er al meermaals in studentenkringen gesignaleerd, om zich te oriënteren op een studie aan de universiteit.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »