Politie betrapt acht bestuurders met glaasje teveel op tijdens weekend

Politie Westkust hield afgelopen weekend een doorgedreven alcoholcontrole waarbij in totaal 367 bestuurders een ademtest moesten afleggen. Voor het overgrote deel was dit negatief maar acht bestuurders lieten zich toch betrappen.

De controleactie startte dit weekend aan het afrittencomplex van de E40 in Adinkerke. 198 bestuurders werden er gecontroleerd. Eén bestuurder blies alarm en mocht gedurende drie uren geen voertuig besturen. Twee andere bestuurders leverden hun rijbewijs voor zes uren in.

Er werd één proces-verbaal opgemaakt omdat men een wagen bestuurde zonder een geldig rijbewijs. In de Jaak Van Buggenhoutlaan in Koksijde legden 57 bestuurders een ademtest af. Van één bestuurder werd het rijbewijs voor zes uren ingetrokken. De controleactie eindigde aan de Kaai in Nieuwpoort.

Betrapte bestuurders

Tussen 23 uur en 2 uur controleerde PZ Westkust 121 bestuurders. Eén bestuurder blies alarm en was drie uren het rijbewijs kwijt, twee andere bestuurders leverden het rijbewijs voor zes uren in. Eén bestuurder blies 1,31 promille. Het rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en de bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Twee voertuigen waren niet verzekerd. Er werd telkens een proces-verbaal opgemaakt en de beide voertuigen werden getakeld. We stelden ook drie onmiddellijke inningen op omdat de fietsen niet verlicht waren. Eén bestuurder tot slot kreeg een proces-verbaal van waarschuwing omdat de geldigheidsdatum van het keuringsbewijs was verstreken. (JH)

The post Politie betrapt acht bestuurders met glaasje teveel op tijdens weekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea test ontwikkeling raketten met meerdere kernkoppen

Noord-Korea heeft volgens staatspersbureau KCNA met succes een test uitgevoerd gericht op de ontwikkeling van raketten met meerdere kernkoppen. Zuid-Korea gelooft er niets van en spreekt van “bedrog” om een mislukte lancering te maskeren. Gisteren had Noord-Korea nog een raket gelanceerd die volgens de Zuid-Koreanen in de lucht was ontploft.

Lees meer »