N-VA Kuurne stelt zes nieuwe kandidaten voor en vervolledigt zo lijst: “Vernieuwing in de partij”

N-VA Kuurne komt met zes nieuwe namen naar buiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. In februari werd al duidelijk dat Bram Deloof de lijsttrekker is en enkele weken geleden werden er ook al zeven andere kandidaten voorgesteld. Nu is de lijst dus volledig met de toevoeging van Geert Lesage, Colline Jehs, Gerda Declercq, Els Blondeel, Lieven Gardyn en Alana Piepers.

“In Kuurne trekt N-VA net zoals vorige keer met een eigen lijst naar de kiezer”, duidt voorzitter Johan Bossuyt. “We hebben 23 sterke kandidaten: 12 vrouwen en 11 mannen. Met de laatste zes kandidaten zorgen wij ook voor vernieuwing binnen onze partij. Onze lijst is zo een mix van leeftijden, een mix van beroepen, van mensen met ervaring in de politiek en nieuw talent. Het zijn allemaal geëngageerde inwoners die mee willen werken aan een welvarend Kuurne, waar iedereen zich opnieuw thuis voelt.”

Bij de zes nieuwe namen vinden we onder andere Geert Lesage (66) terug. Hij was van 2001 tot 2023 algemeen secretaris van de Pers- en studiedienst van de Bisschoppenconferentie te Brussel. Voordien was hij leraar godsdienst, geschiedenis en esthetica in Spes Nostra Instituut Kuurne. Lesage studeerde daarvoor de Master in de Wijsbegeerte aan de KU Leuven.

Actief in verenigingsleven

Sinds 1 juli 2023 is hij gepensioneerd. Zich vervelen doet hij echter niet: de Kuurnenaar is zeer actief in het verenigingsleven. Zo is hij ondervoorzitter van het schoolbestuur van de Vrije Basisscholen in Kuurne, secretaris-penningmeester van het Davidsfonds, (bestuurs)lid van de serviceclub Marnixring Kortrijk Broel, zingend lid van de gregoriaanse koren uit Kuurne en Kortrijk en is hij lid van OKRA Kuurne.

De vrouwen die het team versterken zijn Colline Jehs (47), Gerda Declercq, Els Blondeel en Alana Piepers (25). Ze zijn beroepsmatig respectievelijk zelfstandige schoonheidsspecialiste, gepensioneerd, werkzaam bij de klantenservice van IVC (Unilin) en reisagente bij TUI. Lieven Gardyn (46), brandweerman bij de post Kuurne Moed & Vlijt, is ten slotte het sluitstuk van de lijst.

The post N-VA Kuurne stelt zes nieuwe kandidaten voor en vervolledigt zo lijst: “Vernieuwing in de partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »