Schade bij brand in Staden beperkt na alerte reactie van buurjongen Ewoud: “Op mijn fiets gesprongen toen ik rook zag”

Dankzij de alerte reactie van buurjongen Ewoud Bouttelisier bleef de schade na een zware brand langs de Sint-Elooistraat op de Vijfwegen bij Staden beperkt tot een tuinhuis en de dakrand en een raampje van de woning. “Ik ben op mijn fiets naar hier gespurt toen ik de rook zag.”

De 18-jarige Ewoud Bouttelisier uit de Sint-Elooistraat op de Vijfwegen beleefde een maandag die hij niet snel zal vergeten. “Ik had net gezien dat ik geslaagd ben voor mijn examens toen ik wat ging helpen in de garage van mijn vader”, aldus de leerling van de Burgerschool in Roeselare. Ewoud merkte omstreeks 14.45 uur plots een lichte rookontwikkeling op in de omgeving van enkele woningen enkele honderden meter verder langs de verbindingsweg tussen Westrozebeke en de Vijfwegen. “Ik nam mijn fiets en spurtte naar die plek.” Ewoud merkte al snel dat er brand was ontstaan in het tuinhuis. “Ik belde aan, maar er bleek niemand thuis te zijn.”

Ewoud sloeg alarm en vroeg een andere buur om de hulpdiensten op te bellen. “Nabij de woning lag een waterslang. Ik heb geprobeerd om het vuur wat onder controle te krijgen in afwachting van de aankomst van de brandweer.”

Geringe schade aan de woning

De brandweer van Westrozebeke snelde kort daarna toe. “Bij het aanrijden zagen we een grote rookpluim. We kregen het vuur gelukkig snel onder controle”, aldus brandweerofficier Bob Crabbe. De brandweer kon niet voorkomen dat het tuinhuis helemaal uitbrandde, maar dankzij de alerte reactie van zowel Ewoud als het Westrozebeekse korps bleef de schade aan de woning gering. Een raampje is er wel kapot door de hitte en ook de dakrand vertoont sporen van de brand.

Dankbare bewoonster

Even later kwam ook eigenares Eline D’Hondt ter plaatse om de schade op te meten. “Mijn schoonvader passeerde hier ook net met de fiets. Toen ik hoorde dat er brand was ontstaan ben ik zo snel mogelijk naar hier gesneld. Gelukkig valt de schade aan de woning nog mee”, aldus Eline. Zij stapte ook naar Ewoud toe om hem te bedanken voor zijn snelle reactie. Hoe de brand precies is ontstaan is onduidelijk. Door het voorval was de Sint-Elooistraat een tijdlang gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

The post Schade bij brand in Staden beperkt na alerte reactie van buurjongen Ewoud: “Op mijn fiets gesprongen toen ik rook zag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit is “Manta Ray”: opvallende nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone gespot op Google Maps

Een futuristisch uitziend prototype van een bijzondere en grote nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone is door enkele opmerkzame mensen gespot op Google Maps, aangemeerd bij een kade van de marinebasis Port Hueneme in Californië. De satellietbeelden van de onderwaterdrone met de klinkende naam “Manta Ray” gaan viraal op sociale media. Maar wat is dit ding? En belangrijker: wat kan het?

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank en is vrij man

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen van De Panne

Een gedreven groep inwoners van Adinkerke en De Panne trekt met de lijst KRACHT!G naar de lokale verkiezingen in oktober. Onder de kandidaten zijn een aantal mensen die al jaren hun politieke sporen hebben verdiend, naast een aantal nieuwkomers die hun eerste politieke stappen zetten.
The post Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Geen pop-up in het Dadipark, maar Heeren Deweer lanceren wel een biertje van weleer

De Heeren Deweer organiseren dit jaar geen Dadipark pop-up, maar zetten de gemeente Dadizele wel met een ander leuk initiatief extra op de toeristische kaart. De vier vrienden brengen terug Den Averechtsen, een bier dat jarenlang gebrouwen werd in de voormalige Dadizeelse brouwerij Devos, op de markt. “We lanceren ons biertje, gebrouwen in brouwerij BCB in Menen, op de Dadizeelse

Lees meer »

35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge

Bij een zwaar verkeersongeval is dinsdagnamiddag in Brugge een 35-jarige motorrijder om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De Bruggeling kwam frontaal in botsing met een andere motorrijder.
The post 35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »