Voor het eerst in 20 jaar flamingo geboren in Bellewaerde Park in Ieper

Voor de eerste keer in 20 jaar is er een flamingo geboren in Bellewaerde Park in Ieper. Het park probeert al 5 jaar om flamingo’s te laten kweken, maar dat is niet gemakkelijk, omdat de kans op bevruchting bij flamingo’s vrij laag is. Begin mei raakte bekend dat er een eerste flamingo-ei gelegd was in het park. Door dat ei, zijn ook de andere vogels eieren beginnen te leggen, met nu de geboorte van de babyflamingo als hoogtepunt. 

Meer krantenkoppen in België

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »