Pastorie Caeneghem lanceert nieuw zomerconcept: “Mediterrane sfeer naar Kanegem brengen, ook culinair”

Nadat de zomerbar van B&B Pastorie Caeneghem vorig jaar niet toegestaan werd door de Stad Tielt na klachten van buren, komen bezielers Stijn Verhalle en Tine Vandamme met een compleet nieuw concept op de proppen. Het koppel ging in beroep en kreeg een aangepaste horecavergunning voor bijeenkomsten tot vijftig man. “We hebben een nieuw, kleinschaliger concept bedacht dat binnen dat beperktere kader past.”

Na vijf succesvolle edities was er in de zomer van 2023 geen zesde editie van zomerbar Summer of C. Na klachten van buren over geluidsoverlast – vooral door de spelende kinderen in de zwemvijver – besliste het stadsbestuur toen om geen pop-upvergunning meer toe te kennen. In dezelfde beweging werd echter ook ontdekt dat de B&B, die in het hart van Kanegem ligt, eigenlijk geen vergunning heeft als evenementenlocatie. Een stevige streep door de rekening van Stijn Verhalle en Tine Vandamme, die nochtans van in het prille begin in 2018 de idyllische B&B en de bijhorende tuin ook in de markt hadden gezet als feestlocatie. De twee trokken naar de bestendige deputatie en in beroep werd uiteindelijk een soort compromis gevonden.

Tot 50 man in de tuin

“Dansfeesten of evenementen mogen we hier niet meer organiseren”, verduidelijkt Stijn. “En daar gaan we ons zeker aan houden ook. Een zesde Summer of C zal er dus nooit zijn. Maar met de vergunning die we nu op zak hebben kunnen we wel nog altijd bijeenkomsten tot 50 man organiseren in de tuin, op voorwaarde dat dat zonder muziek gebeurt. Zo kunnen we dus nog steeds diners, recepties of walking dinners tot vijftig man organiseren. Tine en ik hebben er lang over nagedacht, maar samen hebben we een nieuw, kleinschaliger concept bedacht dat binnen dat beperktere kader past. We konden niet anders.”

“We zijn vanaf 4 juli tot minstens eind augustus elke donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 18 uur”

Het nieuwe zomerconcept – een zomerbar is het niet – heet ‘Mediterraneo’. Zoals de naam al doet vermoeden willen Stijn en Tine de sfeer van middellandse zee naar Kanegem brengen. Ook culinair. “Tine volgt al vier jaar een koksopleiding bij Spermalie en zal hier fijne gerechtjes en tapas maken voor de gasten. We zijn vanaf 4 juli tot minstens eind augustus elke donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 18 uur. Op zondag is dat vanaf 14 uur. Al profileren we ons voor alle duidelijkheid niet expliciet als een restaurant. Het gaat bij ons om de totaalbeleving en de sfeer. We spelen de tuin uit als troef, gekoppeld aan fijne gerechtjes om te delen met vrienden of familie. Bijkomend voordeel is dat we bij slecht weer ook relatief gemakkelijk vijftig mensen een plaats kunnen geven binnen in de pastorie.”

Vooruit kijken

“Die hele geschiedenis was een flinke klap voor ons, maar anderzijds wil ik gerust ook toegeven dat het hier in 2022 af en toe een beetje te luid ging. Het is vijf jaar mooi geweest. We hebben de rug gerecht en zijn vooral tevreden dat we binnen dit nieuwe kader ons verhaal kunnen verder zetten. De buren worden straks trouwens door de politie nog op de hoogte gebracht over dat nieuwe kader. We hopen dat de vrede nu kan terugkeren”, aldus Stijn. “We kijken nu liever vooruit in de plaats van achteruit”, gaat Tine verder. “Ons verhaal is nog lang niet ten einde. En misschien zal dit nieuwe, kleinschaliger concept ook voor ons persoonlijk niet slecht zijn. Per slot van rekening was de Summer of C destijds twee maanden keihard werken. Nu zal het uiteraard ook hard werken zijn, maar er zal toch iets meer tijd zijn voor wat quality time.”

“Passanten zijn nog steeds welkom op zondag, maar we werken volgens het ‘first come, first serve’-principe. Vol is vol”

Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zal er voorlopig uitsluitend met reservaties gewerkt worden, omdat het aantal plaatsen beperkt is. “Op zondag zal je hier tussen 9 en 11 uur kunnen komen ontbijten op reservatie, terwijl je vanaf 14 uur kan genieten van een dessertje. Vanaf 17 uur tapas bieden we tapas à la carte. Op zondagnamiddag werken we – voorlopig – niet met reservaties. Passanten zijn dus nog steeds welkom op zondag, maar we werken volgens het ‘first come, first serve’-principe. Vol is vol. Als er vijftig man in de tuin zit laten we er niemand meer bij. En onze zwemvijver blijft voor alle duidelijkheid ook dicht. Die is louter nog voorbehouden voor de gasten van de B&B. Anderzijds mikken we met dit nieuwe concept wel op een volwassener publiek, dus kinderen zullen er minder zijn.”

The post Pastorie Caeneghem lanceert nieuw zomerconcept: “Mediterrane sfeer naar Kanegem brengen, ook culinair” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »