WONDER Creativity Festival 2024: Ontdek het programma

Na een succesvolle editie in 2023 met meer dan 11.000 bezoekers, lanceert WONDER een nieuw ambitieus programma voor het najaar. Van 17 oktober tot 3 november neemt het creatief stadsfestival je mee langs een gratis parcours in de Kortrijkse binnenstad. “Steeds meer nieuwe bedrijven, ontwerpers, scholen en organisaties vinden de weg naar onze stad om zich hier te presenteren aan de wereld”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Dit jaar werd voor de tweede keer gewerkt met een open oproep, waar iedereen de kans kreeg om een initiatief in te dienen. Met groot succes, want de organisatie ontving meer dan 150 inzendingen. Na selectie door een jury, kan er nu een eerste deel van het programma gepresenteerd worden op wonderkortrijk.be/programma.

“Het kloppende hart van WONDER wordt opnieuw de Budafabriek, waar via meerdere expo’s werk en projecten gepresenteerd worden van ontwerpers uit heel België. Van daaruit kunnen de bezoekers een parcours volgen verspreid over drie stadsdelen, 20 locaties en met meer dan 40 expo’s en installaties.

Het kloppende hart zal opnieuw in de Budafabriek liggen, Het Kortrijkse stadscentrum vormt het decor voor de rest van het parcours, waar bezoekers op een 20-tal locaties – verdeeld over drie districten: BUDA, CITY & LOOF – meer dan 40 expo’s of installaties gratis kunnen ontdekken. Het festival pakt dit jaar ook uit met enkele inhoudelijke tracks: kids, art, product, circular en digital”, legt Ruth Vandenberghe, bevoegd voor Stadsmarketing.

Enkele highlights

De expo van jong Belgisch ontwerptalent, WE ARE THE NEXT GENERATION, bestaat dit jaar 10 jaar. Ieder jaar presenteert de expo dé Belgische designers die je in de gaten moet houden. De Antwerpse galerie PLUS-ONE Gallery brengt met kunstenaar Mathias Mu een virtuele presentatie naar de verlaagde Leieboorden. Drukkerij Die Keure verhuist zijn prepress afdeling naar Kortrijk en laat bezoekers zelf kennismaken met de drukkersstiel.

DURF2030, De Stroate, Quindo, Bolwerk en LZSB slaan de handen in elkaar om, in het kader van Kortrijk 2030, de stad buiten de lijntjes in te kleuren. Ze nemen een leegstaande site in en transformeren die tot een heuse youth hub.

WONDER zal gratis te bezoeken zijn tussen 17 oktober en 3 november, telkens van donderdag tot en met zondag. In de week van 9 tot 18 uur, in de weekends en herfstvakantie van 10 tot 18 uur.

The post WONDER Creativity Festival 2024: Ontdek het programma is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Koffie, kranten en boeken appeared first on KW.be.

Lees meer »