UNIZO Brugge overhandigt lijst met prioriteiten aan stadsbestuur: “Meer aandacht voor de winkels in de Brugse rand”

UNIZO Brugge heeft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vijf Brugse ondernemersprioriteiten overhandigd aan het stadsbestuur, met de vraag om die eisen de volgende legislatuur te realiseren. De handelaars rekenen onder meer op een uitbreiding van de dienst lokale economie naar de Brugse deelgemeenten, op een betere bereikbaarheid van de winkels en op extra ruimte om te ondernemen.

Met het oog op de lokale verkiezingen van oktober 2024 acht UNIZO Brugge de tijd rijp om enkele suggesties te doen voor een ondernemersvriendelijk beleid in Brugge. Regiomanager Brecht Clyncke deelde vijf prioriteiten mee aan burgemeester Dirk De fauw (CD&V), schepen voor Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit) en financiënschepen Mercedes Van Volcem (Open VLD).

Aanspreekpunt

“Er is nood aan een duurzaam economisch plan, met het oog op de verwachte toename van het massatoerisme. De woonfunctie en het lokaal winkelaanbod moeten beschermd worden”, stelt Brecht Clyncke. UNIZO Brugge vraagt de stad om ook om te investeren in een uitbreiding van de dienst lokale economie: “Er is nood aan een duidelijk aanspreekpunt voor ondernemers en KMO’s in de deelgemeenten. Het centrummanagement moet zich ook over de deelgemeenten ontfermen.”

Volgens schepen Pablo Annys heeft Brugge nochtans op dat vlak al stappen vooruit gezet: “Er is een startersloket en Brugge.Inc begeleidt nieuwe ondernemers. Ons centrummanagement team slaagde erin om de leegstand in de binnenstad terug te dringen. Een uitbreiding van het centrummanagement naar de deelgemeenten is zeker een prioriteit voor de volgende legislatuur.”

Ruimte

Daarnaast vinden de Brugse handelaars dat er extra ruimte moet voorzien worden om te ondernemen: er is nood aan een duidelijke inventaris van het beschikbare aanbod. “Recent werd een zonevreemde woning in de Pathoekeweg verkocht. Die bevindt zich in een industriegebied, maar er kan zich door die verkoop op die plek geen bedrijf meer vestigen”, hekelt bestuurder Piet Lantsoght.

Dirk De fauw wijst erop dat Vlaanderen momenteel dwarsligt voor de realisatie van een zone voor hoogwaardige bedrijven in de Chartreuse: “Ik heb nochtans weet van vier bedrijven die er zich willen vestigen.”

Bereikbaarheid

Voorts vraagt UNIZO dat de Stad Brugge ingrijpt om de handelszaken beter bereikbaar te maken. Voor Dirk De fauw kan hiervoor het kortparkeren in de handelskernen van de randgemeenten zeker nog uitgebreid worden: “De winkeliers moeten het maar vragen.”

Volgens Stijn Boone, bestuurslid bij UNIZO Brugge, is de realisatie van deze prioriteiten essentieel voor het welzijn en de groei van Brugge als economische trekpleister: “Omdat we politiek neutraal zijn, zullen we onze eisen overhandigen aan alle politieke partijen.”

The post UNIZO Brugge overhandigt lijst met prioriteiten aan stadsbestuur: “Meer aandacht voor de winkels in de Brugse rand” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »