Volksharmonie en Ozark Henry samen op Grensrock: “Mijlpaal in onze geschiedenis”

Op vrijdagavond 28 juni staat de Koninklijke Volksharmonie Menen samen met Ozark Henry op het podium van Grensrock. 60 harmoniemuzikanten begeleiden de gevierde singer-songwriter tijdens een uniek ‘Ozark in harmony’-concert. “Een mijlpaal in onze geschiedenis”, weet voorzitter Dominiek Allaert.

“Onze harmonie en Grensrock denken reeds een tweetal jaar na over een samenwerking tussen beide verenigingen”, zegt Dominiek Allaert.

Ultieme droom

“Gelijklopend kende de cultuurdienst van de stad Menen ons financiële middelen toe. Die werden door het Vlaams Noodfonds vrijgemaakt voor de cultuursector omwille van de impact van COVID-19. Voorwaarde was dat we die middelen investeerden in een gratis toegankelijk evenement op eigen bodem.“

“Bovenop dat alles kwam nog de ultieme droom van onze muzikale bezieler Astrid Lecluyse om ooit, samen met onze harmonie, met een wereldartiest te mogen optreden in onze stad. Als voorzitter van de harmonie kon ik deze kans niet laten liggen en begon ik gesprekken met het management van Ozark Henry. Met de uitzonderlijke hulp van de cultuurdienst en dankzij de samenwerking met vzw Grensrock vielen alle puzzelstukken in elkaar.”

“14 van zijn meest bekende hits brengen we in speciaal voor ons geschreven harmoniearrangementen. 60 muzikanten, aangevuld met een professioneel combo, zullen onder leiding van onze dirigente Astrid Lecluyse samen met Ozark Henry een onvergetelijke show brengen. Kosten nog moeite worden gespaard. We schenken dan ook graag de ons toegekende middelen volledig aan Grensrock”, aldus Dominiek.

Plezier op het podium

Voor Piet Goddaer, de man achter Ozark Henry, is het na 2018 de tweede keer dat hij op het Grensrockpodium staat. “Toen de vraag kwam om met de Volksharmonie samen te spelen, heb ik niet lang moeten nadenken. Ik heb gewoon ‘ja’ gezegd”, vertelt hij. “Met veel muzikanten op een podium spelen is altijd geestig. Professionals of liefhebbers: dat speelt geen rol. Het belangrijkste is dat ze het graag doen. Het plezier op het podium is de essentie van een optreden. Die sfeer straalt uit op het publiek. Bovendien leert dat publiek nu mijn nummers op een andere manier kennen. Ik heb er het volste vertrouwen in: het zal geestig zijn.”

The post Volksharmonie en Ozark Henry samen op Grensrock: “Mijlpaal in onze geschiedenis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »