Landelijke bloementuin Lavandee in Koekelare opent de deuren

Tijdens de open tuindagen op 29 en 30 juni en ook op 1 september kan je een kijkje nemen in De Lavandee. Het is een landelijke tuin zonder gazon, bestaande uit weelderige borders met planten uit alle werelddelen.

De trotse eigenaars die met veel zorg en liefde de tuin op hun adres Lavendee 11 onderhouden zijn Ruud De Cock en Gilbert Verbeerst. “Er is een harmonieus evenwicht tussen zon- en schaduwborders. Een vijver en kleinere waterelementen voegen een extra dimensie toe aan de tuin. We streven naar een grote biodiversiteit om het natuurlijke leven alle kansen te geven. Er zijn verschillende terrassen, elk met een eigen sfeer. De tuin staat voor natuurlijkheid, creativiteit, sfeer en intimiteit,” zegt Ruud.

Tijdens de open tuindagen op 29 en 30 juni alsook 1 september kunnen de bezoekers genieten van een brocantehappening, een tentoonstelling van metalen tuinsculpturen en mixed media. Bovendien kunnen ze een drankje nuttigen op het gezellige tuinterras te midden van de bloemenpracht. De tuin is open van 10 tot 18 uur en de prijs voor leden van de Landelijke Gilden bedraagt 1 euro, niet-leden betalen 2 euro. Op afspraak betalen individuen 3,5 euro, groepen 4 euro per persoon, inclusief een drankje. Er kan niet geparkeerd worden in de straat maar wel in de Westmeetstraat.

Sloot

Gilbert vertelt verder: “De sloot, die in het voorjaar en de zomer meestal droog staat, fungeert in het regenseizoen als waterbuffer voor de tuin.”

“Er is een deels boven de grond opgebouwde kleine vijver met vissen en een grote vijver met moerasgedeelte, waar een mix van inheemse en uitheemse planten groeit. Om het natuurlijke leven te bevorderen, zijn er hier geen vissen uitgezet. Kikkers, salamanders en andere kleine waterdieren hebben hier hun thuis gevonden. Vogels, egels, libellen en vleermuizen maken er ook regelmatig gebruik van. Verder is er een muurfontein op het livingterras en een fonteinornament in de voortuin.” (SVE)

The post Landelijke bloementuin Lavandee in Koekelare opent de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »