Stad Leuven gaat Fluvius-site op de Aarschotsesteenweg kopen

De stad Leuven gaat de site van Fluvius aan de Aarschotsesteenweg aankopen, zo is maandag bekendgemaakt in een persbericht. De bedoeling is om alle buitendiensten, zoals de reinigings- en groendienst, te centraliseren in de gebouwen. 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) bezoekt toekomstig opvangcentrum in Zutendaal, Vlaams Belang houdt protestactie

In Zutendaal heeft staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) een bezoek gebracht aan het voormalige Apollohotel, dat een opvangcentrum voor asielzoekers zal worden. Ze is er in gesprek gegaan met enkele vooraf geselecteerde buurtbewoners. De andere buurtbewoners moesten buiten wachten. Vlaams Belang en Voorpost hebben er ook een protestactie gehouden.

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »