Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe locatie, op slechts 200 meter: “We zijn heel tevreden”

Er is een nieuwe locatie gevonden voor het buurthuis in wijk Venning. De huidige locatie in de Damastweverstraat kon niet behouden worden door het aflopen van de huur van het gebouw van de oude Deelfabriek. Even paniek bij de vrijwilligers, want tot voor kort was er geen alternatief. Tot nu.

“Er was aanvankelijk geen pasklare oplossing voor het informele buurthuis in de Venning, maar we zijn achter de schermen actief blijven zoeken. Er waren reeds oplossingen in de maak om de zomer te overbruggen. Even leek een werfkeet van Stadsbader – de aannemer van nieuwe zorgcampus ‘t Huis aan Condédreef – een mogelijkheid, maar het vinden van een goede locatie is niet simpel, net als de aansluiting voor water en elektriciteit. Daarnaast konden we de cabine maar maximum anderhalf jaar gebruiken. Geen duurzame oplossing dus”, legt Philippe De Coene uit, schepen van Sociale Vooruitgang.

Er werden verschillende pistes onderzocht, door contact met indoor karting Worldkarts kwam de eigenaar plots met het aanbod om twee ruimtes in de oude gebouwen Sintoplan te huren, goed voor 60 m². Er worden ook zes parkeerplaatsen erbij verhuurd voor een buitenterras. Inclusief waterverbruik betaalt het OCMW hiervoor maar 450 euro. “Een aanbod waar we graag op ingaan en waar de eigenaar dankbaar voor zijn. Hij wou graag iets terugdoen voor de buurt”, aldus De Coene.

“Vanaf 1 juli kunnen hier de ontmoetingen, koffieklets, soepmaaltijden van de buurtbewoners doorgaan”, zegt buurtwerker Matti Van de Straete, die actief meezocht naar een oplossing voor Buurthuis Venning. “Er moeten nog wat kleine aanpassingswerken gebeuren zoals het plaatsen van een muur om de achterliggende atelierruimte af te schermen, een nieuwe vloer en het installeren van een toog.” De werken worden uitgevoerd samen met de leerwerkplaats, een unieke samenwerking tussen vzw De Poort en OCMW Kortrijk.

“We zijn heel tevreden”, zegt vrijwilliger Eline Poublon. “De nieuwe locatie is groter dan de ruimte die we hadden. Dat zorgt voor meer mogelijkheden. En het is ook helemaal niet ver.”

The post Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe locatie, op slechts 200 meter: “We zijn heel tevreden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »