Unilin schrapt productielijn van luxevinyltegels: “Onvoldoende vraag naar high-end tegels”

Unilin Group schrapt een productielijn op de site in Wielsbeke. Het gaat om een lijn die luxevinyltegels produceert en die vorig jaar pas in gebruik werd genomen. Het bedrijf doet zijn best om de 36 arbeiders elders in het bedrijf aan het werk te houden.

De productie van luxevinyltegels vormt naast laminaat en parket een van de drie pijlers van de Flooring-afdeling van Unilin. Op de site in Avelgem zijn er twee productielijnen voor vinyltegels, in Wielsbeke staat er één. “De productielijn in Wielsbeke is een ‘pilootlijn’, waarbij spitstechnologie wordt ingezet die nog in volle ontwikkeling was”, zegt Marie Biermez van Unilin. “De bewuste lijn levert high-end tegels af. We merken echter dat naar die duurder geprijsde producten van de pilootlijn, vandaag onvoldoende vraag is. Daarom hebben we beslist de ontwikkeling van de high-end productielijn stop te zetten, en te focussen op onze kern met onze twee heel performante lvt-productielijnen in Avelgem.”

Oplossing voor 36 arbeiders

Er werken 36 mensen aan de lijn die wordt stilgelegd. “Voor de helft van die arbeiders hebben we al gelijkaardige functies gevonden, voor de andere helft zijn we nog aan het bekijken waar er elders mogelijkheden zijn om hen aan boord te houden. Dat kan inderdaad ook in andere vestigingen zijn.”

Op dit moment worden dus géén vinyltegels meer geproduceerd op de site in Wielsbeke. “We sluiten niet uit dat die productielijn in de toekomst opnieuw in het leven geroepen wordt. Veel zal echter afhangen van de vraag naar het product en de evolutie binnen de markt”, klinkt het bij Unilin. (JM)

The post Unilin schrapt productielijn van luxevinyltegels: “Onvoldoende vraag naar high-end tegels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »