AfD-leider opnieuw voor rechtbank voor gebruik van nazislogan

Björn Höcke, een van de meest radicale figuren van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) en algemeen beschouwd als de sterke man van de partij, staat maandag opnieuw terecht omdat hij een nazislogan zou hebben gebruikt, iets waarvoor hij al eerder was veroordeeld.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

LG breit vervolg aan Camping Rollkap

De Landelijke Gilde Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 6 juli de tweede editie van Camping Rollkap. Het evenement kadert dit jaar eveneens binnen de festiviteiten van Vlaanderen Feest.
The post LG breit vervolg aan Camping Rollkap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »