Ondanks teveel aan elektriciteit: kernreactoren blijven draaien omdat splijtstof op moet

De kans is groot dat er deze zomer in België te veel elektriciteit wordt geproduceerd. Maar dan zullen de zonne- en windparken afgeschakeld worden, niet de kernreactoren.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit is het luxueuze wellnesscentrum van La Réserve in Knokke: “Kwartszandbanken zijn primeur in België”

Begin deze zomer kreeg La Réserve, het hotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke, het vijf sterren Superior-label. En daar hoort de vernieuwde wellness bij. “Het resultaat is simpelweg betoverend”, zegt het hotelmanagement.
The post Dit is het luxueuze wellnesscentrum van La Réserve in Knokke: “Kwartszandbanken zijn primeur in België” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maggie Smith (89), de actrice die aandacht schuwde: “‘Harry Potter’ is mijn pensioenfonds, maar acteren zou ik dat niet noemen”

“Een icoon? Ik? Ach, tegenwoordig noemen ze iederéén een icoon.” Zelfs met twee Oscars en vier Emmy’s in de kast bleef Maggie Smith, die op 89-jarige leeftijd overleed, steeds de nuchterheid zelve. Ze schuwde de aandacht, haatte alles wat naar glitter & glamour rook en verfoeide haar stijgende populariteit, met dank aan rollen in de ‘Harry Potter’-films en ‘Downton Abbey’.

Lees meer »

Elena (24) woont in middeleeuws stadspaleis: “Dit is mijn wunderkammer, waarin ik nostalgisch kan zijn naar een verleden dat ik nooit heb gekend”

Van het bestek tot de meubels, de potscherven, de schelpen en het Venetiaanse masker op de buste van Caesar: in het Mechelse appartement van antiquair en ontwerpster Elena Van Dijck (24) heeft elk object een verhaal. Zelfs haar handgemaakte kussens en tapijten vertellen wie ze is. “Dit is mijn wunderkammer, waarin ik nostalgisch kan zijn naar een verleden dat ik

Lees meer »

Ex van rijke zakenman en klusjesman staan terecht voor moord: “Eerst hadden we seks in de Ralph Lauren-kamer. Daarna vroeg ze me Marcel dood te schieten”

Officieel waren ze al bijna twee jaar gescheiden. Maar hij betaalde zijn ex nog elke maand 7.000 euro onderhoudsgeld en stopte haar om de drie maanden een extraatje van 15.000 euro toe. Daarenboven kreeg ze een Rolls Royce cadeau en mocht ze een nieuwbouwvilla van 1,5 miljoen euro houden. Maar de speurders vermoeden dat zelfs dat niet genoeg was. Politie

Lees meer »

Na drama in Kinrooi: de schrijnende cijfers van vrouwenmoord in ons land doorgelicht. “85 vrouwen lopen rond met stalkingalarm”

Het drama in Kinrooi is dit jaar wellicht het veertiende geval van femicide — een moord op een vrouw, omdat ze een vrouw is — in ons land. Het slachtoffer is 42-jarige moeder Sabine H., die al een tijdlang werd gestalkt door haar inmiddels opgepakte ex-vriend. In welke relaties komt partnergeweld het meeste voor? Hoe vaak worden mannen slachtoffer? En

Lees meer »

De grootste smaragden ter wereld, waanzinni­ge woningen en een superjacht van 400 miljoen: dit is de stinkend rijke ‘Queen of Qatar’

Ze groeide op als dochter van een gevangene, maar werd koningin van Qatar. Het verhaal van Moza bint Nasser (65) spreekt tot de verbeelding. Als moeder van de huidige emir wordt ze beschouwd als een van de machtigste vrouwen in haar land én het hele Midden-Oosten. Ze draagt de meest exclusieve outfits en sieraden, beheert een gigantisch vastgoedimperium en heeft

Lees meer »

Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert

Tien jaar geleden richtte wijlen Fernand Callebert Muze’um L op de Zilverberg op. Sindsdien kwamen zowat vijftig kunstenaars exposeren en kreeg het opvallende witte museum naam en faam in binnen- en buitenland. Tot 15 december loopt er een overzichtstentoonstelling.
The post Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert appeared first on KW.be.

Lees meer »