“Ik heb hier alles. Behalve een goeie partner”: Vlaamse Patricia uit Curaçao hoopt liefde te vinden in ‘B&B zoekt lief’

“Ik heb hier alles. Behalve een goeie partner”, vertelt Patricia Brunswyck (40). De Oost-Vlaamse volgde achttien jaar geleden een sterrenchef naar Curaçao. De grote liefde vond de mama er vooralsnog niet, maar ze hoopt onder de vleugels van An Lemmens het tij te keren. “Per honderd vrijgezelle vrouwen zijn hier slechts 86 mannen.” 

Meer krantenkoppen in België

Geweld in Haïti eiste dit jaar al meer dan 3.600 levens

Sinds begin dit jaar zijn al zeker 3.661 mensen omgekomen in het door bendegeweld verscheurde Haïti, zeggen de Verenigde Naties in een nieuw rapport. “Er moeten niet nog meer levens verloren gaan als gevolg van deze zinloze criminaliteit”, aldus Volker Türk, de Hoge Commissaris voor de mensenrechten bij de VN, naar aanleiding van het rapport.

Lees meer »

Voor het eerst in 230 jaar krijgen bezoekers rondleiding in trappistenabdij van Westmalle: “Té unieke kans om te laten liggen”

Niks dan enthousiaste reacties op de eerste brouwerijdag van de Brouwerij der Trappisten in Westmalle. De gelukkigen die half juni een ticket wisten te bemachtigen, kregen woensdag de hele brouwerij in werking te zien, van de brouwzaal over de rijpingskelder tot de bottelarij. De zeventien nog aanwezige monniken zelf hielden zich afzijdig achter hun abdijmuren.

Lees meer »

Fiets van overleden Brecht (14) gestolen aan station: “Zijn broer wou er hoe dan ook mee blijven rijden”

Aan het station van Burst, bij Erpe-Mere, is vrijdag de fiets van Brecht Deleu gestolen. De jongen gebruikte die fiets tien jaar geleden voor een laatste keer, voor hij op 14-jarige leeftijd besloot om uit het leven te stappen. Sindsdien gebruikt zijn jongere broer Tom de fiets. “We hopen dat de fiets van Brecht wordt teruggevonden”, vertelt zijn mama Christy

Lees meer »

Israëlische buitenlandminister hint op grondoffensief in Libanon, Hezbollah zegt er “klaar” voor te zijn

Hezbollah is klaar voor een Israëlisch grondoffensief. Dat zei het plaatsvervangend hoofd van de militante groepering, Naim Qassem, maandag in de eerste toespraak sinds de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah vrijdag. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant lijkt maandag ook te hinten op een mogelijk grondoffensief tegen Hezbollah in Libanon.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

BEKIJK – Dartsende peuter uit Zwevegem gaat viraal op TikTok: “Meer dan 50 miljoen views”

De kleine Léano Vanneste uit Zwevegem gaat viraal met zijn dartskunsten op TikTok. De peuter probeert professionele dartsspelers van op de televisie na te doen en neenmt exact dezelfde houding aan, wanneer hij met z’n magnetische pijltjes msijt. Een van de filmpjes, die door papa Jelle Vanneste werden gedeeld, haalde al meer dan 50 miljoen views wereldwijd.
The post

Lees meer »

Chris Jonckheere is voorzitter van de COREtec Basketbalacademy: “De opleidingsstructuur van onze academie is krachtig”

“De COREtec Academy wil dé toonaangevende basketbalacademie van België en Nederland zijn. We hebben als doel talentvolle spelers op te leiden en te laten doorstromen naar het BNXT-team van Filou BC Oostende”, benadrukt Chris Jonckheere (69), voorzitter van die talentenschool van de landskampioen. Jonckheere, tot voor kort voorzitter van KBGO Finexa Basket@Sea, ademt al meer dan een halve eeuw basketbal.<br

Lees meer »