Vijf jaar cel voor verkrachting van bevriende studente op kot in Brugge

Een 33-jarige Egyptenaar is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete wegens verkrachting en verboden wapenbezit. Ahmed K. vergreep zich aan een 23-jarige studente die hem een slaapplaats had aangeboden. Het openbaar ministerie had zes jaar cel gevorderd.

De jonge Nederlandse verbleef in het kader van haar studies op kot in het centrum van Brugge. Zo leerde ze haar buurman Ahmed K. kennen. Op 8 november 2023 werd de beklaagde na een zoveelste ruzie door zijn huisgenote aan de deur gezet. Het slachtoffer stelde daarom voor om op haar kot op de zetel te overnachten.

Gewelddadig

Met een smoesje vroeg de Egyptenaar uiteindelijk om toch bij de studente in bed te slapen. Het slachtoffer had daar eigenlijk geen probleem mee, maar de situatie liep snel uit de hand. K. zou de jonge vrouw op een gewelddadige manier hebben verkracht. Volgens het openbaar ministerie blijkt dat duidelijk uit haar verwondingen. De beklaagde zou bijvoorbeeld de neuspiercing van de Nederlandse uitgescheurd hebben.

Tijdens zijn verhoor hield K. vol dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. Volgens de dertiger zou het slachtoffer zelfs als eerste avances gemaakt hebben. Nochtans valt de studente op vrouwen. Bovendien schetsten de ex-partners van de Egyptenaar een vernietigend beeld van de beklaagde. Voor belaging en partnergeweld kreeg hij eerder al dertig maanden cel, maar tegen dat vonnis werd beroep aangetekend. Procureur Fien Maddens omschreef K. als een gevaar voor de maatschappij en vorderde zes jaar cel.

De verdediging vroeg de vrijspraak. Meester Mathieu Langerock kon enkel pleiten dat zijn cliënt bij zijn verklaringen blijft. K. benadrukte dat het slachtoffer helemaal niet gewond was toen hij vertrok.

De rechtbank veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor verkrachting. Voor bezit van een springmes kwam daar nog 400 euro boete bij. K. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan de burgerlijke partij moet hij 3.800 euro schadevergoeding betalen.

Strafblad

In het vonnis werd onder andere gewezen op het strafblad van de Egyptenaar. K. kreeg van het Gentse hof van beroep immers al dertig maanden effectieve gevangenisstraf voor partnergeweld, belaging en bedreigingen. Op het moment van de feiten stond hij in dat dossier nog onder voorwaarden. Daarnaast werd hij al veroordeeld voor coronainbreuken en voor drugsbezit.

The post Vijf jaar cel voor verkrachting van bevriende studente op kot in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen

Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe heeft dinsdag de eerste etappe in de 36e Thüringen Ladies Tour (2.Pro) gewonnen. Na 118,5 kilometer met start en aankomst in Jena was de 25-jarige renster van VolkerWessels sneller dan haar Amerikaanse medevluchtster Ruth Edwards, goed voor haat eerste overwinning bij de elite.
The post Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »