Cheque van 800 euro voor Sociaal Huis Zulte van de werkgroep Vlaanderen Feest dat zich weer opmaakt voor een nieuwe editie

Sociaal Huis Zulte ontvangt opnieuw een cheque van 800 euro n.a.v. Vlaanderen Feest. Het krijgt die cheque van de werkgroep Vlaanderen Feest van de Zultse cultuurraad. Zij schenken al voor het achtste jaar op rij de helft van hun opbrengst aan een goed doel.

Sinds 2015 kiest de werkgroep rond Vlaanderen Feest het Sociaal Huis als goed doel. Zo steunt het de kinderen van minderbedeelde gezinnen in Zulte.

Het extra budget wordt elk jaar gebruikt voor een uitstap met cliënten van de dienst Financiële en Sociale Hulp. Bijvoorbeeld een uitstap naar Plopsaland, de Zoo in Antwerpen, Bellewaerde, … Ook dit jaar zal dit budget naar een gelijkaardige uitstap gaan. Op die manier kunnen mensen die het financieel minder breed hebben toch een daguitstap maken.

Nieuwe editie op 5 juli

Het optreden van Jo Vally op vrijdag 7 juli 2023 in het Fiertelhof was alweer een pareltje én voltreffer waardoor er een mooi bedrag kan overhandigd worden. De symbolische cheque van 800 euro werd op maandag 11 maart 2024 overhandigd aan het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst in het Sociaal Huis door een delegatie van de werkgroep Vlaanderen Feest.

Op vrijdag 5 juli staat er weer een nieuwe editie van Vlaanderen Feest op het programma. Dan treedt Bart Kaëll op in het Ontmoetingscentrum.

The post Cheque van 800 euro voor Sociaal Huis Zulte van de werkgroep Vlaanderen Feest dat zich weer opmaakt voor een nieuwe editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »