Eric Gerets (70) trekt nog één keer naar PSV en Galatasaray: “Ik haal alles uit het leven wat ik er nog uit kan halen”

Een van de stoerste voetballers en trainers die het Belgische voetbal ooit heeft gekend, vecht nu tegen zijn eigen fysieke beperkingen. Bij de pakken neerzitten doet Eric Gerets niet, ook niet als hij weer eens uit het niets op de grond is gevallen of met moeite kan spreken. Binnenkort eert PSV, club waarvoor hij 200 matchen speelde en die hij ook trainde tussen 1999 en 2002, hem in een thuiswedstrijd en er volgt ook nog een afscheid aan Istanboel, waar hij Galatasaray trainde. “Ik kijk er zo naar uit jongen”, zegt ‘De Leeuw’ in gesprek met het Eindhovens Dagblad. 

Meer krantenkoppen in België

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »