Onthulling zijspanmonument is absoluut hoogtepunt tijdens opening van Gentstraat in Oostrozebeke

Na bijna 30 jaar over gesproken te hebben en ongeveer drie jaar aan gewerkt te hebben, is de Gentstraat in Oostrozebeke eindelijk vernieuwd. Daarnaast is er ook een rondpunt aangelegd op de Verre Ginste. Maar het hoogtepunt van de namiddag was de officiële huldiging van het zijspanmonument van kunstenaar Koen Verbrugghe.

De veiligheid van de zwakke weggebruiker en schoolgaande jeugd kan gegarandeerd worden door de vrij liggende fietspaden. En met het nieuwe rondpunt is het kruispunt Gentstraat-Wakkensteenweg definitief van de lijst van zwarte verkeerspunten geschrapt. Het kruispunt gaat van zwart naar goud.

Er is echter veel meer gedaan dan de bovenbouw. Er is een gescheiden riolering aangebracht, ook in enkele zijstraten en alle nutsvoorzieningen werden vernieuwd en ondergronds gebracht. De weggrachten werden aangepakt en er werd ruimte voor groen en infiltratie voorzien, aangevuld met een nieuwe led verlichting.

Het was een werk van lange adem waarbij de weergoden de aannemers niet altijd goed gezind waren. Het is trouwens de derde keer in iets meer dan zes jaar dat er op de Ginste een officiële opening plaatsvindt, na de vernieuwde schoolomgeving in 2018 en de afkoppelingswerken met het vernieuwde kerkplein in 2022.

Zijspanmonument

Het hoogtepunt van de opening was de officiële huldiging van het zijspanmonument van kunstenaar Koen Verbrugghe. Burgemeester Luc Derudder had het over een belangrijk moment hier op de Ginste. “De plaatsing van dit kunstwerk op de rotonde op de verre Ginste is heel belangrijk voor de vele crossers die hier vandaag aanwezig zijn. Op een mooiere en geschiktere plaats om dit monument te onthullen, kunnen we niet staan. Op een boogscheut van de woning van Frits Verbrugghe, de vader van kunstenaar Koen. Frits, de godfather van de cross op de Ginste en de Verre Ginste, die de motorsport groot heeft gemaakt. Oostrozebeke wordt dan ook zeer terecht gezien als het mekka van de motorsport in West-Vlaanderen.”

The post Onthulling zijspanmonument is absoluut hoogtepunt tijdens opening van Gentstraat in Oostrozebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »