Geen proces tegen Conner Rousseau voor racistische uitspraken

De Dendermondse correctionele rechtbank besliste vandaag dat de zaak rond de racistische uitspraken over de Romagemeenschap, die het Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau in september deed in een café in Sint-Niklaas, onontvankelijk wordt verklaard wegens geen rechtstreeks belang. De politicus moet zich dus niet voor een rechter verantwoorden. 

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels

De speelplaats van het Sint-Bernarduscollege was woensdagavond opnieuw het decor van een spannende voetbalavond, dit keer voor de wedstrijd tussen Oekraïne en België die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het ontbreken van doelpunten, bleef de sfeer uitgelaten en vol verwachting.
The post Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels appeared

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »