Nieuw appartementencomplex van Lafaut op Tieltse Markt: “Lichtrijk gebouw met ruime terrassen die een prachtig zicht bieden”

De drie panden tussen de Tramstraat en het Crelan-bankkantoor op de Markt gaan binnenkort tegen de vlakte om plaats te ruimen voor een nieuw appartementencomplex. Het gaat om een project van de Tieltse projectontwikkelaar Karolien Lafaut.

De gebouwen op Markt 14, 15 en 16 werden de voorbije zeven jaar gefaseerd aangekocht door de Tieltse ontwikkelaar. Het gaat onder meer om het gebouw van de liberale mutualiteit en het pand waar vroeger cocktailbar Bar Seize gevestigd was. Straks gaat de hele hoek tegen de vlakte. “Na het verlof starten we met de sloop, met de bedoeling om dan in het najaar te starten met de eigenlijke werken”, legt Karolien uit. “Die zullen ongeveer twee jaar duren.”

Lichtrijk gebouw

Zo zal het nieuwe complex er gaan uitzien. © GF

Op de 3D-visualisaties is te zien dat het nieuwe complex het uitzicht van de Tieltse Markt flink zal veranderen. Er komen twee appartementen op de eerste verdieping en twee appartementen op de tweede verdieping. Daar boven komt een penthouse. Op het gelijkvloers is ruimte voor een handelspand, dat verhuurd zal worden. Er wordt ook een ondergrondse kelder met bergruimte voorzien. “Het wordt een lichtrijk gebouw met ruime terrassen die uiteraard een prachtig zicht bieden. Alle appartementen worden luxueus afgewerkt en aangezien we een eigen interieurafdeling hebben, kunnen we alles inrichten op maat van de klanten. Nu al is 85 procent van het project verkocht.”

Zo zal het nieuwe complex er gaan uitzien. © GF

The post Nieuw appartementencomplex van Lafaut op Tieltse Markt: “Lichtrijk gebouw met ruime terrassen die een prachtig zicht bieden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.
The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »