Saudi-Arabië meldt 1.301 doden tijdens hadj in Mekka

In Saudi-Arabië zijn bij de hadj, de jaarlijkse islamitische bedevaart, 1.301 pelgrims overleden. Dat meldt het officiële Saudische persagentschap. In Mekka steeg de temperatuur afgelopen week tot boven de 51 graden. De meerderheid van de slachtoffers (83 procent) had volgens het persbureau geen toelating om deel te nemen aan het evenement. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteplein in Knokke-Heist wordt belevingsplein met veel groen en speelse waterpartijen

In Knokke-Heist is het nieuwe Gemeenteplein voorgesteld aan de omwonenden. Zo’n 200 geïnteresseerden daagden op om de plannen voor de renovatie van ‘de groentemarkt’, zoals het plein in de volksmond wordt genoemd, te bekijken. Verschillende experten van zowel het gemeentebestuur, studiebureau Sweco als het AGSO Knokke-Heist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven over het project.<br

Lees meer »

Oude zakenrelatie over verdachte van Tenerife-moord: “Geen van zijn horecazaken draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

Strengere controles op drugs in het verkeer: “Na een joint rij je misschien trager, maar je reactiesnelheid neemt ook af”

De politie gaat strenger controleren op drugs in het verkeer. De checklist met symptomen, die bepaalt of een bestuurder een speekseltest moet afleggen, wordt daartoe uitgebreid. Hoe groot is het probleem van druggebruik in het verkeer en volstaat de uitbreiding van die checklist om drugs uit het verkeer te houden? “We moeten niet enkel strenger handhaven, we moeten ook sensibiliseren”,

Lees meer »

Driedubbel jubileumfeest in het Kasteel van Moerkerke: twee broers en één zus Cocquyt trouwden 50 jaar geleden

In het Kasteel van Moerkerke vonden op verkiezingszondag 9 juni drie huwelijksjubileumfeesten tegelijk plaats. Op zich misschien niet zo bijzonder, was het niet dat het ging om twee broers en een zus uit dezelfde familie Cocquyt. Ze trouwden allen in hetzelfde jaar 1974 en groeiden allen op op de ouderlijke boerderij in Uudsdale bij Moerkerke.
The post Driedubbel jubileumfeest

Lees meer »