Politieagent en drie drugsdealers omgekomen bij schietpartij in noorden van Mexico

Bij een vuurgevecht in de noordoostelijke Mexicaanse stad Matamoros zijn zondag een politieagent en drie vermoedelijke drugshandelaars om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten maandag gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »