Politie rijdt met dronken automobilist langs bij krachtbalvereniging vooraleer hem in cel te stoppen: “De politie, uw vriend”

Hij schold hen uit voor ‘kankerflikken’. Maar toch kreeg een 22-jarige automobilist na een ongeval in Roeselare van de agenten eerst nog de kans om zijn ploegmaats van de krachtbal te verwittigen dat hij niet op de wedstrijd zou geraken. Daarna ging het richting cel. Een relaas van enkele uren waar de jongeman zelf zich niets meer van herinnert…

Op 28 oktober 2023 was K.P. langs de Hoogleedsesteenweg in Roeselare bij een ongeval betrokken. Zijn tegenligger verklaarde dat hij plots van zijn rijvak afweek en op het andere vak terechtkwam. Na het ongeval stapte de twintiger uit. “Hij sprak wartaal en wankelde op zijn benen”, aldus de openbare aanklager. “Hij dreigde weg te vluchten en slagen uit te delen. Met een inspecteur stond hij neus aan neus toen die een ademtest wilde afnemen. Hij schold hen zelfs uit voor ‘kankerflikken’.”

Het leverde K.P. een bestuurlijke aanhouding en een verblijf van enkele uren in de cel op. Maar niet voor de agenten nog eerst eens langs zijn krachtbalvereniging passeerden om te laten weten dat hij die dag niet op de wedstrijd aanwezig zou zijn. “De politie, uw vriend”, reageerde de politierechter op zoveel vergevingsgezindheid.

Geschrokken van eigen gedrag

“Na het werk ging hij nog iets drinken met collega’s”, aldus advocaat Michiel Van Eeckhoutte. “Hij stapte dronken in de auto en deed veel te stoer. Hij kan zich nog amper iets herinneren en schrok hevig toen hij moest lezen hoe hij zich had gedragen.” “Uw gedrag was beneden alle peil”, vond de politierechter. Ze veroordeelde hem voor de alcoholintoxicatie van 2,44 promille tot een boete van 1.600 euro en een rijverbod van twee maanden. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij eerst ook opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch rij-examen. Hij had immer nog maar anderhalf jaar zijn rijbewijs gehaald. (LSi)

The post Politie rijdt met dronken automobilist langs bij krachtbalvereniging vooraleer hem in cel te stoppen: “De politie, uw vriend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »