Belfius krabbelt terug met klimaatdoelstellingen

Belfius heeft begin dit jaar beslist om zich terug te trekken uit het Science Based Targets Initiative (SBTi), een milieucertificeringsproces. Dat schrijft Le Soir maandag. Dat initiatief is een wereldwijde referentie voor bedrijven die de klimaatdoelen willen naleven die in 2015 op de top in Parijs werden afgesloten.

 

Meer krantenkoppen in België

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »