Steeds meer scholen bannen smartphones: ‘Sommige leerlingen leefden voor die vijf minuten schermtijd tussen de lesuren’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »