Vervuiling doet verbeterde hittetolerantie bij cruciale watervlooien teniet

Metaalverontreiniging kan de hittetolerantie van watervlooien, die verbeterd is doordat de insecten zich aanpassen aan de opwarming van de aarde, opnieuw tenietdoen. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven, die is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science of the Total Environment. De inzichten zijn belangrijk om de interactie tussen klimaatopwarming en vervuiling te analyseren.

 

Meer krantenkoppen in België

KLJ ZiVoHo organiseert zondag startdag

Op zondag 29 september begint KLJ ZiVoHo uit Voormezele het nieuwe werkjaar met hun startdag. Iedereen geboren in 2009 of vroeger is welkom.
The post KLJ ZiVoHo organiseert zondag startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Looienaar die hondentrainer meesleurt op motorkap krijgt 18 maanden cel: “Onderweg belde slachtoffer nog met hulpdiensten”

Een 68-jarige man uit Tessenderlo kreeg van de rechtbank in Turnhout een celstraf van achttien maanden voor een bijzonder geval van verkeersagressie. Na een discussie over een aanrijding in Laakdal in april 2022 schepte de zestiger Jelte Van Camp (32) uit Diest op met zijn auto. Bijna 3 kilometer verder werd de onfortuinlijke man van de motorkap geslingerd. Hij slaagde

Lees meer »

Ria Maes, levenspartner van overleden Aron Wade: “Hij heeft er alles aan gedaan om mijn verdriet zo klein mogelijk te maken”

Acht jaar lang bracht schrijfster Ria Maes (59) door aan de zijde van Aron Wade (54). Begin deze week overleed de Antwerpse acteur na euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. In die weg naar zijn einde was Ria zijn toeverlaat. “Aron zag de dood als zijn verlossing. Hij is gestorven met een glimlach op zijn lippen. Maar mij overvalt nu een

Lees meer »

Evenepoel en De Plus houden het bij kort trainingsritje in regenachtig Zwitserland, Campenaerts krijgt rust

Kopman Remco Evenepoel mag vandaag op het WK wielrennen de rest van de selectie verwelkomen. Laurens De Plus en Victor Campenaerts zijn al in Zürich, straks arriveren ook Tiesj Benoot, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Maxim Van Gils en Quinten Hermans. Er staat na de lange training van gisteren overigens een rustigere dag op het programma. Volg het allemaal hieronder!

Lees meer »

Nóg een Hezbollah-commandant gedood, volgens het Israëlische leger – Iran waarschuwt voor oorlog in Midden-Oosten: “Alles is mogelijk”

Na de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah is volgens Iraans minister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi alles mogelijk, ook een oorlog in het Midden-Oosten. “Iedereen moet er zich van bewust zijn dat de situatie uiterst explosief is en op elke moment alles mogelijk is (…) ook een oorlog”, aldus de buitenlandminister. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Duitse Andrea (46) sterft na eten van tortellini in Italiaans restaurant: ‘gebakken-rijst-syndroom’ werd ook in ons land al mensen fataal

Een Duitse vrouw is overleden nadat ze tortellini had gegeten in een Italiaans restaurant in Schwandorf, een plaatsje in de zuidoostelijke deelstaat Beieren. Volgens informatie van de krant ‘Bild’ zijn er aanwijzingen dat geriatrisch verpleegkundige Andrea A. (46) stierf aan het ‘gebakken-rijst-syndroom’. Dat werd ook in ons land al verscheidene mensen fataal.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er stonden heel wat straffe renners aan de start op het WK… Maar eentje bleek nog net iets straffer…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket wil sterrenchef Nick Bril vervolgen voor schuldig verzuim na ongeval waarbij hulpkok onderbenen verloor 

Het Antwerps parket wil sterrenchef Nick Bril vervolgen voor schuldig verzuim na het verkeersongeval op de parking van restaurant The Jane, onder meer omdat hij de hulpdiensten te laat heeft verwittigd. Bril reed begin dit jaar met zijn auto over een hulpkok, die verloor daarbij zijn beide onderbenen. Eerder stelde de politierechter een medische deskundige aan om te bepalen hoeveel

Lees meer »