Belfius krabbelt terug met klimaatdoelstellingen

Belfius heeft begin dit jaar beslist om zich terug te trekken uit het Science Based Targets Initiative (SBTi), een milieucertificeringsproces. Dat schrijft Le Soir maandag. Dat initiatief is een wereldwijde referentie voor bedrijven die de klimaatdoelen willen naleven die in 2015 op de top in Parijs werden afgesloten.

 

Meer krantenkoppen in België

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »