Na bloedig weekend in Gaza belooft Israël “nieuwe fase over een maand”

Al in februari voorspelde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat “de zege binnen handbereik” is, nu luidt het dat “over een maand of zes weken een nieuwe fase intreedt”. Internationale stemmen klinken steeds moedelozer.

 

Meer krantenkoppen in België

Slijpe viert 55 jaar partnerschap met Sohren

Afgelopen weekend vierde een ruime delegatie van het jumelagecomité samen met het gemeentebestuur 55 jaar partnerschap tussen Slijpe en Sohren. Het was burgemeester Leopold Vermander die de officiële oorkonde samen met zijn toenmalige ambtsgenoot Hans Jaske in 1969 ondertekende. 55 jaar later is de verzustering dankzij heel wat vrijwilligers nog steeds hartelijk en actief.
The post Slijpe viert 55

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Urenlang geen luchtverkeer in Genève door overstromingen

Het luchtruim in de omgeving van de Zwitserse stad Genève is woensdagochtend vroeg heropend na een sluiting van ruim twee uur. De Zwitserse luchtvaartnavigatiedienst in Genève, Skyguide, was overgegaan tot een tijdelijke sluiting nadat een zware onweersbui dinsdagavond overstromingen in de kelder van het controlecentrum van Skyguide had veroorzaakt.

Lees meer »

Uitstap naar zee van school uit Linkeroever valt in het water door afgesloten E34

Een uitstap naar zee van een school uit het Antwerpse Linkeroever is in duigen gevallen nadat de snelweg E34 in Vrasene is afgesloten. Daar is een zwaar verkeersongeval gebeurd met 3 vrachtwagens en een personenauto. De kinderen zijn uiteindelijk wel nog in provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas geraakt. "Ze hebben gelukkig nog een leuke dag gehad", aldus de schooldirectie.

Lees meer »