Amerikaanse aanklagers willen Boeing voor rechter

Amerikaanse aanklagers bevelen het ministerie van Justitie aan dat vliegtuigbouwer Boeing voor de rechter gedaagd wordt. De aanklagers stelden vast dat Boeing een schikking, over twee dodelijke crashes in 2018 en 2019 waarbij in totaal 346 doden vielen, heeft geschonden.

 

Meer krantenkoppen in België

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »