Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan de burgemeesterssjerp van Koksijde moeten helpen

Sander Loones (N-VA) pakte zondagmiddag op het strand van Oostduinkerke uit met zijn kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Hij bevestigt nog maar eens dat hij de burgemeesterssjerp van Koksijde-Oostduinkerke ambieert, maar dat het ook zijn taak is om eerst West-Vlaanderen op de kaart te zetten in Brussel.

Lijsttrekker Sander Loones voelt zich gesterkt door de goede verkiezingsresultaten van N-VA: “Zes jaar geleden hadden we al een fenomenaal resultaat met 26 procent van de stemmen. Op 9 juni behaalden we 37,5 procent! Ik ben de trotse kopman van een groep die al jaren voorstellen voor verandering brengt vanuit de oppositie! In oktober trekken we naar de verkiezingen met onze oude getrouwen, de gemeenteraadsleden.”

“Patricia Vandenbroucke zal blijven ijveren voor de lokale economie. Greet Verhaeghe zal de verenigingen opnieuw in het hart van onze gemeente zetten. Peter Hillewaere is onze man van de veiligheid. Adelheid Hancke en Pascale Baeselen zijn de stemmen van onze deelgemeente Wulpen. Dirk Decorte uit Baaldje staat voor authenticiteit en Koen Ringoot, directeur van de Leerwijzer is onze man van het onderwijs. Hij wil onze kinderen alle kansen te geven. ”

Nieuwkomers

Daarnaast zette Sander alle nieuwkomers even in de kijker, waaronder ook enkele onafhankelijken. Hij prijst hun talenten en hun inzet en benadrukt dat ze samen een perfecte weerspiegeling zijn van de Koksijdse samenleving: mensen uit de zorg en hulpverlening, het verenigingsleven, straffe ondernemers, juristen, een kandidaat uit de Volksunie-stamboom,…

Jongste kandidaat

Hoogstwaarschijnlijk staat ook de allerjongste verkiezingskandidaat op de lijst van Samen met Sander. “Dat is Simon Pollentier”, zegt Sander. “Hij is pas 17 en stuurde mij een bericht dat hij voor ons team wilde gaan! We hebben hem op de 18de plaats gezet omdat hij net voor de verkiezingen, in september, 18 jaar wordt! Hij zal de stem van onze jongeren vertegenwoordigen!”

Verrassende lijstduwer

“Verrassende lijstduwer is Rita Gantois. Zij was cultuurschepen toen N-VA nog deel uitmaakte van de meerderheidscoalitie. Ze had een tijd geleden de politiek vaarwel gezegd. “Ik heb er heel goed over nagedacht of ik wel zou terugkeren”, zegt Rita. “Maar ik vind dat ik de verantwoordelijkheid moet nemen, en 14 dagen geleden heb ik de knoop doorgehakt!”

Sander besluit: “Komt er een nieuwe burgemeester in onze gemeente? Of blijft alles bij het oude? Da?t is de keuze die iedereen zal moeten maken. Ik ben alvast voluit kandidaat-burgemeester. We wonen in een prachtige gemeente! Maar de politiek moet beter. Er is dringend nood aan een andere stijl van besturen. Er moet terug geluisterd worden naar onze inwoners. Ze verdienen meer respect.”

“Vandaag worden te veel beslissingen van bovenuit doorgeduwd. Onze mensen krijgen zelfs vaak de kans niet om eerst hun gedacht te zeggen. Zo besturen, dat is toch niet meer van deze tijd? Ook inhoudelijk zijn nieuwe keuzes nodig. Er gaat er nog te veel aandacht naar prestigeprojecten, en te weinig naar waar onze inwoners echt van wakker liggen.”

(MVQ)

The post Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan de burgemeesterssjerp van Koksijde moeten helpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »