Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog maar een maand oud”

Onbekende vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag elf geparkeerde wagens beschadigd in de Kasteelstraat in Zwevegem. Telkens werd op de zijspiegel getrapt. De politie onderzoekt de zaak. “Mijn auto was nog maar een maand oud”, aldus een van de getroffen buurtbewoners.

Heel wat inwoners van de doorgaans rustige Kasteelstraat in Zwevegem, werden zondagochtend wakker met een onaangename verrassing. De ene na de andere geparkeerde auto had duidelijk een stevige slag op trap op de zijspiegel gekregen. Spiegels werden overgeplooid of verloren de spiegelkap. De meeste buurtbewoners konden ’s morgens voorzichtig hun spiegel herstellen maar hier en daar is toch grotere schade.

“Ik was die ochtend gewoon opgestaan toen plots een van de buren aanbelde”, getuigt een 26-jarige inwoonster van de Kasteelstraat. “Die vertelde dat er overal in de straat auto’s beschadigd waren en die die van ons er ook tussen zaten. Zowel mijn auto als die van mijn vriend kregen duidelijk een stamp op de zijspiegel. Bij hem lag de kap eraf en er zit een kras in. Mijn spiegel heb ik gelukkig kunnen herstellen en hij werkt nog. Mijn auto is nog maar een maand oud.”

Akelig gevoel

“We wonen hier ook nog maar een maand in de straat. Dit geeft wel het akelige gevoel dat het nog eens kan gebeuren. Ik heb geen idee wie dit gedaan zou kunnen hebben. Een buurvrouw vertelde dat er rond 2 uur ’s nachts wel wat lawaai te horen was in de straat maar zelf ik heb ik niets gemerkt. Ik hoop dat ze de schuldigen vinden maar ik vrees dat we daarin realistisch moeten zijn.”

De politie van zone Mira is op de hoogte van het opmerkelijke incident en onderzoekt de zaak. Concrete sporen naar de verantwoordelijken zijn er momenteel niet. Wie iets gezien heeft of camerabeelden ter beschikking kan stellen, wordt gevraagd om de politie te contacteren.

(JF)

The post Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog maar een maand oud” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.
The post Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten:

Lees meer »

Joppe De Roeck uit De Haan genoot van zon, zee én strand, én vertrekt naar huis met foto bij Marie Verhulst van ‘Samson & Marie’

De vijftienjarige Joppe De Roeck uit De Haan beleefde een mooie dag op het strand van De Haan. Joppe vertoefde daar in leuk vrouwelijk gezelschap. De namiddag sloten ze plots af met een foto bij Marie Verhulst, bekend van ‘Samson & Marie’, maar ook van de Play4-reeks ‘De Verhulstjes’.
The post Joppe De Roeck uit De Haan genoot van

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Na Patricia uit ‘B&B zoekt lief’ reageert ook An Lemmens op plotse overlijden van Kurt: “Ik leerde hem kennen als een geëngageerde en zorgzame man”

Kurt, een deelnemer uit het programma ‘B&B zoekt lief’, is onverwacht overleden. Hij stierf door acuut hartfalen, meldt VTM. Kurt zou maandagavond aan de kijker voorgesteld worden in het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’. Patricia, bij wie de man op bezoek ging, reageert aangeslagen: “Hij was altijd lief en respectvol.” Inmiddels reageerde ook An Lemmens, de presentatrice van het

Lees meer »

“Ik begrijp niet wat hij net zei. Hijzelf volgens mij ook niet”: Biden en Trump botsen in vinnig (en soms kinderachtig) tv-debat

Amerikaans president Joe Biden (81) heeft donderdag tijdens een eerste tv-debat met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump de hooggespannen verwachtingen volgens analisten niet kunnen inlossen. Biden kwam meermaals verward over en wist niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een nieuwe ambtstermijn aankan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van de clash.

Lees meer »