“Komende dagen beter weer bij ons dan aan de Côte d’Azur”: is de zomer nu écht begonnen?

Jawel, de zomer heeft eindelijk zijn intrede gedaan. En dat komt niets te vroeg. “Tot en met woensdag blijft het zomers weer, met morgen 24 graden. Dinsdag en woensdag gaan we zelfs richting 28 graden”, weet VTM-weerman David Dehenauw. Maar blijft dat mooie weer ook duren of krijgen we toch nog een daling van het kwik? 

Meer krantenkoppen in België

De hemelbestormers in Kompany en Alonso: “Wie weet herinnert de voetbalwereld zich dit eerste duel over vijf jaar nog?”

De voetbalwereld kijkt reikhalzend uit naar halfzeven vanavond. Bayern München-Bayer Leverkusen wordt een grand cru. Een voetbalharmonie onder leiding van Vincent Kompany (38) en Xabi Alonso (42). Da’s heel veel aura. Voor Vincent Kompany is het de grootste wedstrijd in zijn nog jonge trainerscarrière. Fasten your seatbells. Bitte anschnallen!

Lees meer »

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Mister Gay Belgium Imran Nawaz bedolven onder haatreacties: “Zo erg dat mijn familie dit moet lezen”

Imran Nawaz (35) werd een maand geleden tot Mister Gay Belgium 2024 gekroond. Zijn missie om als kind van een katholieke moeder en islamitische vader de lgbtqia+-gemeenschap te verbinden met religie wordt overschaduwd door de vele giftige haatreacties waarmee Imran wordt bedolven. “Dit is een slag in het gezicht voor de hele gemeenschap”, vertelt hij in ‘TV Familie’.

Lees meer »

Hezbollah bevestigt dood van hoofd van drone-eenheid – Israël haalt raket uit Jemen uit de lucht

Israël blijft luchtaanvallen uitvoeren op het oosten en het zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 mensen in Libanon op de vlucht geslagen, van wie meer dan 31.000 richting Syrië. Hezbollah reageert met raketbeschietingen in het noorden van Israël. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

“Harris zit aan haar piek in peilingen en Trump wordt altijd onderschat”: onze Amerika-experten over spannendste strijd om het Witte Huis

over minder dan 40 dagen gaan Donald Trump en Kamala Harris de strijd aan in wat nu al de spannendste verkiezingen in decennia zijn. Hoe moeten we er nu naar kijken? Onze VS-experten Greet De Keyser (61) en Romina Van Camp (38) wonen beiden in Washington D.C. en voelen perfect aan hoe de Amerikanen écht de kiesstrijd beleven. Ze leggen

Lees meer »

Noorse politie zoekt man na ontploffing biepers in Libanon – Abbas: “Stop de misdaad, stop het moorden!”

Israël voert donderdag voor de vierde dag op rij massale luchtaanvallen uit op het oosten en zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 mensen in Libanon op de vlucht geslagen, van wie meer dan 31.000 richting Syrië. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »