Graspop in Dessel: regen, zon, maar ook de aanwezigheid van ‘De Foeflekkers’ uit West-Vlaanderen

Het blijft heel gezellig op Graspop. Natuurlijk valt er wat regen uit de hemel, want een festival zonder regen, bestaat dat? Maar ook de zon komt al te voorschijn. En wie er daar ook aanwezig is? Dat zijn ‘De Foeflekkers’ uit West-Vlaanderen. De wat of wie? Lees maar verder…

Lieven Bruynooghe, Patrick Perton en Anthony Vanbelleghem uit Zuienkerke zijn ook present. “We komen uit de gelukkigste gemeente van Vlaanderen”, lachten ze. “En we zijn zonder de vrouwen op pad.” Ze blijven tot maandag op Graspop. Ze zitten op camping Metaltown, die gelukkig nog gespaard is gebleven van veel modder. Ze willen zoveel mogelijk groepen zien, maar vooral Five Finger Death Punch, Limp Bizkit en Tool. Over het slechte weer zeggen ze: slikken en doorgaan.

Oostende, Westende en Kortrijk was ook paraat. © Sandro

Tom Bielen, Aurore Longfils, Pascal De Valck, Peter De Coene, Anja Karpinski en Mieke DeCock komen uit Oostende, Westende en Kortrijk. Ze verblijven vijf dagen in Dessel. Tom en Aurore verblijven in Sunparks, waar Graspop huisjes hurt. Er spelen dan wat coverbands, er heerst daar al een goeie Graspop sfeer. 2016 vonden ze nog slechter wat het weer bertreft. Ze komen vooral voor de sfeer. De oudste van deze bende komen al 20 jaar naar Graspop. Deze vriendenbende noemt zich ‘de orde van Kinoar’, een West-Vlaamse woordspeling. Op hun jas hangt op een badge deze naam genaaid.

Hier zijn ze dan: de ‘Foeflekkers’ uit onze provincie. © Sandro

Macrine Deryckere, Rik Vandenabeele, Windi Madou, Carine Vanbeylen, Kevin Dumon, Kurt Demart, Koen Dupont, Philip Demeyere en Mario Debeuf komen uit Izegem, Sint-Eloois Winkel en Harelbeke. Ze zijn er vier dagen, maar eigenlijk al van woensdag te met maandag. Ze verblijven in vakantiehuis De Huismus. Ze komenal 18 jaar naar Graspop. Vooral voor de gezelligheid en sfeer. Ze houden eigenlijk van alle genres. Ze hebben graag een pintje, leute en goeie muziek. Deze vriendengroep noemt zich “De Foeflekkers”, een geinigheidje die onstond toen ze meededen aan een muziekquiz. Ze moesten een naam doorgeven en hadden Foo Fighters gekozen, maar blijkbaar had de persoon dit misverstaan en ‘Foeflekkers’ opgeschreven. Daarna lieten ze dus t-shirts en sweaters maken met een logo erbij, en zelfs een tattoo!. (PADI & Sandro)

The post Graspop in Dessel: regen, zon, maar ook de aanwezigheid van ‘De Foeflekkers’ uit West-Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.
The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen appeared first on KW.be.

Lees meer »