Sluis in Moen weer open, geblokkeerd schip kan na dag wegvaren  

Het Nederlandse binnenschip dat vrijdagavond vast kwam te zitten in de sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen, is zaterdagavond dan toch kunnen vertrekken. Het schip ligt nu vlak achter de sluis aangemeerd aan de kaaimuur omdat het te zwaar beschadigd is om nog verder te varen. De drie schepen die voor de sluis lagen te wachten, kunnen pas morgen door, omdat de sluis op zondag niet open is. 

Meer krantenkoppen in België

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »