3 doden en 19 gewonden bij Russische aanval op Charkiv

Bij Russische aanvallen op Charkiv, een Oekraïense stad in het noordoosten van het land, zijn 3 doden en 19 gewonden gevallen. Er zijn zeker 4 explosies gehoord. Afgelopen nacht voerde Rusland ook grootschalige drone-aanvallen uit op Oekraïense energiecentrales in het zuiden en westen van het land, daarbij vielen 2 gewonden. 

Meer krantenkoppen in België

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem

De stad Izegem bundelt na de zomer zijn fietsbieb, babytheek en sociale kruidenier De Stamper onder één dak. De stad vond daarvoor een geschikte locatie in het voormalige pand van Focus Brandstore langs de Roeselaarsestraat. Het initiatief krijgt de toepasselijke naam Circuliz.
The post Sociale kruidenier, fietsbieb en babytheek binnenkort onder één dak in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »