Onze man hoorde de dodelijke bommen inslaan in Charkov en zag een opvallende reactie: “Blijkbaar is men de oorlog hier al zo gewoon”

Drie doden en een twintigtal gewonden is voorlopig de balans van een bominslag in het Oekraïense Charkov. Onze man hoorde de explosie, ging naar de plaats van de inslag… en zag het stadsleven snel hernemen.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Tienduizenden in Iran en Jemen de straat op om ‘bloedbad’ Libanon

In een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet werd vrijdagnamiddag een reeks zware ontploffingen gehoord. Volgens diverse Israëlische media zou de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zelf het doelwit zijn van de aanvallen. Volgens een bron dichtbij de pro-Iraanse militie is de chef ongedeerd ens veilig. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Ensor viert zijn jubileumjaar verder in Antwerpen

Met een erg druk openingsweekend op 28 en 29 september duikt Antwerpen dit najaar Ensors wereld in. De Oostendse meester is er, na driekwart jaar prominente, drukke en feestelijke aanwezigheid in zijn geboortestad, present met vier aan zijn oeuvre gelinkte expo’s.
The post Ensor viert zijn jubileumjaar verder in Antwerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom het bezoek van paus Franciscus zoveel Vlamingen irriteert

Dat paus Franciscus ons land bezoekt, irriteert bijna één Vlaming op de drie, veel meer dan Walen en Brusselaars. Dat blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Dat neemt niet weg dat nog steeds 42% van de Vlamingen zich blijft identificeren als katholiek. Een onhoudbare spreidstand lijkt het wel. Maar kerkjurist Rik Torfs is niet verwonderd.

Lees meer »

Volg hier de eedaflegging van de Vlaamse regering – Homans blijft tot eind dit jaar voorzitter Vlaams Parlement

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. De eedaflegging en die toespraak kan je hier live volgen vanaf 14 uur. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Paus Franciscus brengt bezoek aan Basiliek van Koekelberg en Louvain-la-Neuve

Paus Franciscus brengt vanmorgen een bezoek aan de Basiliek van Koekelberg, waar hij net als gisteren in Leuven het publiek zal groeten. Vanmiddag gaat het naar de universiteit van Louvain-la-Neuve. Daar zal hij het met professoren en studenten hebben over de klimaatverandering. En ook daar is een ontmoeting met het grote publiek gepland. Afsluiten doet de paus vandaag met de

Lees meer »