LIVEBLOG GEORGIË-TSJECHIË. Kansen aan beide kanten! Tsjechen en Georgiërs starten met open vizier

Georgië en Tsjechië openen de tweede speeldag op dit EK in groep F. De Tsjechen zullen na al dat verdedigen tegen Portugal vandaag ook aanvallende patronen op de mat moeten leggen. Bij Georgië moet het duo Mikautadze-Kvaratskhelia voor de goals zorgen. Wie kan een gouden zaak doen met het oog op de volgende ronde? Volg de eerste helft op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Gemeenteplein in Knokke-Heist wordt belevingsplein met veel groen en speelse waterpartijen

In Knokke-Heist is het nieuwe Gemeenteplein voorgesteld aan de omwonenden. Zo’n 200 geïnteresseerden daagden op om de plannen voor de renovatie van ‘de groentemarkt’, zoals het plein in de volksmond wordt genoemd, te bekijken. Verschillende experten van zowel het gemeentebestuur, studiebureau Sweco als het AGSO Knokke-Heist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven over het project.<br

Lees meer »