Blankenberge zet mantelzorgers in de bloemetjes

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg op 23 juni, werden in Blankenberge lokale mantelzorgers in het zonnetje gezet. “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en de mantelzorgers eens letterlijk in de bloemetjes zetten. Iedere Blankenbergenaar die een mantelzorger heeft, kon dit melden aan het dienstencentrum om een plantje aan zijn of haar mantelzorger te laten bezorgen. In totaal brachten vrijwilligers zo een vijftigtal plantjes bij de mantelzorgers aan huis”, zegt schepen voor Zorg & Welzijn Annie De Pauw (Vooruit).

Het lokaal bestuur bekostigde de plantjes om op die manier zijn waardering voor de mantelzorger uit te spreken. Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, ouder, buur, kind of vriend. “Een mantelzorger neemt de taken over die deze mensen niet meer zelf kunnen doen wegens ziekte, handicap of ouderdom. Dat kan van alles zijn: huishoudelijke taken, verzorgende taken, administratieve ondersteuning,… Veel mensen weten niet eens dat zij mantelzorger zijn, omdat ze de betekenis van het woord niet direct kennen”, zegt schepen De Pauw.

Het lokaal bestuur wil graag zoveel mogelijk mantelzorgers bereiken, informeren en ondersteunen. “Dit initiatief is alvast een mooi begin”, aldus nog schepen De Pauw. “Op mantelzorg staat trouwens geen leeftijd. Niet alleen volwassenen of oudere mensen zorgen voor een naaste. Er zijn ook kinderen en jongeren die vol overgave en met zelfopoffering voor bijvoorbeeld hun ouders of grootouders zorgen. Zij verdienen allen onze erkenning”, klinkt het.

Wie graag meer info wil rond mantelzorg of graag betrokken wil worden bij toekomstige initiatieven voor mantelzorgers, kunnen contact opnemen met het lokaal dienstencentrum De Bollaard in de Koning Albert I- laan 112 (050 23 58 50 of [email protected]).

The post Blankenberge zet mantelzorgers in de bloemetjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heuvelland stelt eerste twee gravelroutes voor: “Tot nu was dit nog een beetje de blinde vlek op ons aanbod”

Gravelen is de nieuwste vorm binnen het wielrennen die niet alleen aanslaat bij de profrenners, maar evenzeer bij de recreatieve fietsers. Ook Heuvelland hangt de fiets aan de gravelkar en stelde voor deze zomer de heuvelgravelroute voor. Lander Vandroemme van de dienst cultuur en Thierry Caignie van de dienst sport stippelden op vraag van diensthoofd toerisme Stefaan Decrock de route

Lees meer »

“Wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn?”: De Sutter (Groen) wuift excuses Van Grieken (Vlaams Belang) weg

Groen-kopstuk Petra De Sutter bevestigt dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn excuses heeft aangeboden voor de zware discussie tijdens het woke-debat in ‘Het conclaaf’. “Ik heb niet eens gereageerd”, zegt ze daarover in een interview met weekblad ‘Humo’. “Ik vraag me af: wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn geworden tegenover iedereen die anders is?”

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie Westkust arresteert twee mannen die wellicht negentien slachtoffers oplichtten met Makita-materiaal

Na een lang onderzoek heeft de politie Westkust deze week twee mannen gearresteerd in Laken en Sint-Gillis die ervan verdacht worden negentien slachtoffers te hebben opgelicht. Dat deden ze door zogezegd werkmateriaal van Makita te verkopen, maar na betaling leverden ze die nooit. Zo zouden ze in totaal 10.000 euro hebben buitgemaakt.
The post Politie Westkust arresteert twee mannen

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »