Tunesische minister ontslagen nadat tientallen landgenoten omkwamen tijdens hadj naar Mekka

Nadat tientallen Tunesische pelgrims omgekomen zijn door de extreme hitte tijdens de hadj, de jaarlijkse bedevaart van moslims naar Mekka in Saoedi-Arabië, heeft de Tunesische president Kais Saied zijn minister van Religieuze Zaken, Brahim Shaibi, ontslagen.

 

Meer krantenkoppen in België

Paris Hilton getuigt binnenkort over pleegzorg voor Amerikaans parlement

Paris Hilton getuigt binnenkort voor een commissie van het Amerikaanse parlement over beleid voor kinderen in de pleegzorg. Dat meldt persbureau Reuters. De 43-jarige realityster vertelde eerder al over de tijd dat ze als tiener in een jeugdzorginstelling werd geplaatst. Daar kreeg ze naar eigen zeggen te maken met emotionele en fysieke mishandeling.

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

KIJK. “Denk toch na, 5.000 euro voor Q7, dat is te goedkoop”: fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Het hof van beroep in Gent heeft Kevin H. (42) opnieuw veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij probeerde op 18 februari 2022 zijn liefdesrivaal te vermoorden. Het hof besliste wel dat Kevin H. niet onmiddellijk naar de gevangenis moet.
The post Zeven jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal appeared first on KW.be.

Lees meer »