Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden”

Met het Vat van Rodenbach werden de Roeselaarse batjes vrijdagavond afgetrapt. Een traditie die ieder jaar een pak volk naar de Grote Markt lokt. Zo ook dit jaar. “Dit is een leuk pensioenfeestje.”

De Grote Markt liep vrijdag opnieuw goed vol voor het Vat van Rodenbach. In vergelijking met vorig jaar vonden heel wat Roeselarenaars zelfs vroeger op de avond de weg naar het centrum van de stad. “Dit is de 38ste editie van het Vat van Rodenbach. Ik geniet er elk jaar met volle teugen van”, aldus Rudi Ghequire. De Roeselarenaar was jarenlang het gezicht van brouwerij Rodenbach, maar geniet sinds enkele maanden van zijn pensioen. “Dit evenement zie ik als een erg leuk pensioenfeestje.”

Rudi zag hoe er opnieuw massaal werd aangeschoven aan het vat. Omstreeks 21 uur was het al leeg. “Het aantal Roeselarenaars stijgt, misschien moeten er volgend jaar twee vaten Rodenbach aangereden worden”, lachte Sofie Sofie Biesbrouck die samen met enkele andere Rumbekenaars volop genoot van het evenement. Onder andere DJ Blvckprint zette even later het volksfeest verder met zijn muziek. “Als Roeselarenaar vind ik het een hele eer om hier, bij de start van de batjes, te mogen draaien.”

The post Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

“Stop alsjeblieft nooit met voetballen”: journalist brengt opvallend eerbetoon aan Modric, die in tranen achterbleef na emotionele rollercoaster

Hebben we Luka Modric (38) voor het laatst in actie gezien op een groot toernooi? De Kroatische kapitein ging tegen Italië in één minuut van de hel naar de hemel. En in minuut 98 abrupt weer terug. Modric bleef na die emotionele rollercoaster in tranen achter. Iederéén voelde mee met hem, en een Italiaanse journalist in het bijzonder. De man

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »