Vier mensen vermist na noodweer Zwitserland

In Zwitserland worden vier mensen vermist na noodweer. Onweersbuien en hevige regenval veroorzaakten overstromingen en een aardverschuiving in het zuidoosten van het land, meldt de politie van het kanton Graubünden. 

Meer krantenkoppen in België

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »